NIBBIXWOUD - Een dag na het bekend maken van het vertrek van trainer/coach Arthur Langedijk na dit seizoen heeft eredivisionist Westfriesland SEW ook al de opvolger gepresenteerd. De uit Den Helder afkomstige Michael Vijverberg zal met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe coach zijn van de Westfriese handbalsters.


Westfriesland SEW maakte het nieuws hedenmorgen bekend via de eigen website:

Na het bericht van gisteren dat het werk van de huidige hoofdtrainer Arthur Langedijk er aan het einde van dit seizoen op zit, kan Westfriesland SEW vandaag bekend maken dat zijn opvolger Michael Vijverberg (Den Helder, 25 jaar) is. Hij zal aan het eind van het seizoen het stokje overnemen van Langedijk.

Vijverberg is momenteel Hoofdtrainer jeugdopleiding topsport en trainer/coach van de dames A1 van JuRo Unirek VZV. Hij geldt als één van de meest getalenteerde en ambitieuze trainers van een nieuwe lichting handbaltrainers. Michael Vijverberg is één van de weinige fulltime handbaltrainers in Nederland en is ondanks zijn leeftijd al tien jaar trainer. Hij staat voor een snel en dynamisch speltype en werkt graag met jonge talenten die hij stappen beter kan maken met de eisen van deze tijd.

Vijverberg wordt hiermee de jongste hoofdtrainer in de Eredivisie. Westfriesland SEW wil hiermee óók laten zien dat zij niet alleen jonge speelsters de kans geeft om door te breken op het hoogste niveau, maar ook trainers. Er is al jaren behoefte aan uitbreiding van de poule handbal hoofdtrainers in Nederland. SEW zet daarin nu actief stappen en heeft ook andere jonge trainers bij de jeugdteams aangesteld om zelf ook weer toekomstige hoofdtrainers te kunnen opleiden.