NIBBIXWOUD - Na ruim zes weken mochten de handbalsters van Westfriesland SEW dinsdagavond eindelijk weer aan de bak. Hoewel nog wat onwenning won de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk in de slotfase met het kleinst mogelijke verschil van V&L (27-26).

Hoewel het de bedoeling was dat er een korte winterstop zou zijn, liep dat de afgelopen weken heel anders. Vele wedstrijden in de hoogste klasse van het dameshandbal werden uitgesteld wegens de nodige coronabesmettingen en ploegen konden maar zelden met een complete groep trainen. De onwennigheid was dan ook niet alleen zichtbaar bij SEW, maar net zo goed bij tegenstander V&L uit het verre Zuid-Limburg. In de eerste helft werden de nodige fouten gemaakt aan beide kanten. De thuisploeg had lange tijd een voorsprong, maar uiteindelijk ging men in evenwicht de rust in (12-12).

Na de rust werd het beter al kon SEW nooit echt afstand nemen van de gasten, ondanks de schotkracht van o.a. Britt Koopman (7 treffers), Tess Ammerlaan (6) en Isa op den Kelder (5). Daardoor ontspon zich een spannende wedstrijd die op een gelijk spel leek te eindigen. Met nog twintig seconden op de klok was het echter Ammerlaan die de bal strak in de kruising gooide en zo niet alleen voor revanche zorgde voor de eerder verloren wedstrijd tegen de Limburgers, maar tevens voor dolle vreugde bij de thuisploeg.