REGIO – In de derde klasse pakte De Blokkers op eigen veld drie punten. De ploeg versloeg Winkel. Competitiegenoot Westfriezen ging in Hoogwoud onderuit tegen Grasshoppers. HSV Sport 1889 moest genoegen nemen met een punt.

De Blokkers – Winkel 3-2
De Blokkers zegevierde met 3-2 tegen Winkel. Een beste wedstrijd was het echter niet. ‘Het is lastig voetballen tegen een ploeg die met elf man op hun eigen helft staan’, aldus Constantijn Schouten. Al na twee minuten opende de ploeg via Davey Janzen de score. Nadat er een poging op de lat eindigde wisten de gasten uit hun eerste kans tot scoren te komen. ‘Hij wilde voorzetten maar de bal zeilde binnen’, beschreef Schouten de 1-1.

Nog voor rust had De Blokkers weer de leiding. Barry Rageh scoorde de 2-1 en met een fraaie treffer zorgde Mark de Wit voor de 3-1 ruststand. Vanaf elf meter deed Winkel tien minuten na rust iets terug, maar echt spannend werd het niet. ‘Pas in de laatste twee minuten gingen ze pompen. Het was een verdiende overwinning.’

Grasshoppers – Westfriezen 3-0
Westfriezen verloor bij Grasshoppers met 3-0. ‘Het zijn moment opnames. Het was niet dat zij veel beter waren. Ik kan ons team absoluut niets verwijten. Als wij deze beleving en agressiviteit blijven neerleggen dat wij de punten wel gaan halen’, aldus Patrick Huisman. ‘We hebben het op zich goed gedaan. We hebben de strijd gebracht en dan zijn het momenten die het bepalen.’

Na een half uur opende Grasshoppers met een vrije trap de score. ‘Hun enige kans voor rust’, zag de oefenmeester. ‘Wij hadden drie goede aanvallen en dan willen we ze er in lopen in plaats van doeltreffendmet een puntertje.’ Na rust forceerde de ploeg uit Zwaag iets, maar het leverde niet veel op. Met een penalty maakte de gastheer 2-0, waarna de eindstand in de blessuretijd op 3-0 werd bepaald.

Apollo’68 – HSV Sport 1889 1-1
‘Het duel was super slecht van onze kant. Een voetbalwedstrijd bestaat uit twee helften alleen dat waren we de eerste helft vergeten’, stelde Stephan Kaaij. ‘Ik heb geen idee wat de jongens aan het doen waren maar de basis principes waren niet aanwezig om een wedstrijd te willen winnen.’

Na rust was het beter verzorgd met de mentaliteit en het voetbal. ‘We gingen goed van start. We creëerden meer balbezit wat resulteerde in kansen.’ Nadat de Hoornse ploeg een penalty had gemist kwam Apollo’68 via een door Joost Onderdelinden benutte strafschop op voorsprong. ‘Door een goed doelpunt van Randy Kassenaar kwamen we nog gelijk. Ons slotoffensief leverde niks op.'