HOOGWOUD - De thuiswedstrijd tegen Westfriezen begon deze keer een half uur later omdat de eerste scheidsrechter verstek moest laten gaan omdat hij in Parijs zat en dit reeds aan de bond had gemeld. In allerijl werd toen gelukkig in korte tijd een scheidsrechter gevonden die het duel wilde leiden.

De eerste minuten van deze wedstrijd waren voor Grasshoppers zonder dat het nou prima kansen opleverde voor de thuisclub.Pas in de 20e minuut een kleine mogelijkheid voor Westfriezen, maar de bal rolde uiteindelijk voorlangs het doel van Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan.Even later moest hij wel in actie komen na een vrije trap vanaf de zijkant rond het middenveld. Goed plukte hij toen deze lang en hoog genomen vrije trap uit de lucht.In de 26e minuut kreeg Grasshoppers een vrije trap toegekend op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Dave Neefjes en kennelijk was Jim Roodhof het kunstje nog niet verleerd want net als twee weken geleden tegen SEW plaatste hij de bal direct ook achter de doelman van Westfriezen.Vijf minuten later was de corner van Jim Roodhof nét te hoog voor Martijn Ursem om de bal binnen te koppen en verdween een schot van een speler van Westfriezen na een afvallende bal naast. Ook ontstond er een scrimage voor het Grasshoppers-doel waarbij geen enkele Westfriezen-speler wilde schieten en de kans uiteindelijk verloren ging.Op slag van rust verschalkte Dave Neefjes van Grasshoppers nog bijna de keeper van Westfriezen middels een lobje vanaf zo rond de middencirkel.Maar deze was nét op tijd terug op zijn post en plukte de bal uit de lucht.

In de 2e helft waren de eerste kansen voor Westfriezen maar na een vrije trap van hen verdween een kopbal naast het doel en in de 51e minuut was het Jaap Zwaan die redde na een solo van een Westfriezen-speler en een schot vanaf de achterlijn.In de 63e minuut kon Dave Neefjes de bal slechts toucheren na een corner van Jeroen Ursem waardoor de bal naast ging en vervolgens weer een mogelijkheid voor Westfriezen door het toekennen van twee opeenvolgende corners. Maar voordat men gevaarlijk kon worden plukte Grasshoppers-doelman Jaap Zwaan beide keren direct de bal.In de 73e minuut werd het 2 – 0 door een benutte penalty van Steven de Boer die de doelman van Westfriezen volstrekt kansloos liet. Deze penalty was gegeven nadat een Westfriezen-speler hands had gemaakt na een inzet van Thomas Groot.Even later verdween een poging van Steven de Boer net over het doel van de Westfriezen-keeper en kon keeper Jaap Zwaan van Grasshoppers net een Westfriezen-kopdoelpunt voorkomen.In de 88e minuut lukte het Dave Neefjes niet om de 3 – 0 te maken want de keeper van Westfriezen ranselde zijn kopbal uit de kruising na een voorzet van Jim Roodhof.Maar dat derde doelpunt kwam er toch ver in blessuretijd middels invaller Thijs Kruijssen die profiteerde van de “onrust” die er in de verdediging van Westfriezen was ontstaan nadat er een speler van hen aardig geblesseerd van het veld was gegaan.Beheerst schoof hij de bal langs de Westfriezen-keeper en maakte er alsnog dus 3 – 0 van en waardoor ook de derde wedstrijd op rij in dit nieuwe jaar was gewonnen