HAUWERT - Ondanks de regen die er de afgelopen dagen was gevallen kon er deze zondag toch worden gespeeld op het veld van voetbalvereniging Hauwert ofschoon het wel zeer ongelijk en hobbelig was.

De eerste kans in deze wedstrijd was voor Grasshoppers-speler Thomas Groot maar zijn schot verdween via een Hauwert-verdediger over de achterlijn tot corner die vervolgens geen enkel gevaar opleverde. Een paar minuten later verdween een vrije trap van een Hauwert-speler direct in de handen van Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan evenals weer later een geplaatst indraaiend schot van één van hen.Na een inzet van Thijs Kruijssen die in de handen van de Hauwert-keeper belandde werd door Martijn Ursem een bal goed weggekopt uit het stafschopgebied nadat die was ingebracht door een vrije trap van Hauwert-zijde vanaf rond het middenveld.In de 30e minuut verdween een poging vanaf de zijkant van Martijn Ursem net over het Hauwert-doel.Nadat een doelpunt van hem even daarvoor was afgefloten wegens buitenspel dacht Dave Neefjes even later wel een geldig doelpunt te kunnen maken maar na een solo van hem schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten voor de rust zorgde Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan er voor dat de ruststand 0 – 0 bleef want hij redde na een aanval van Hauwert op een onverwachte inzet.

Na een uitbraak van Hauwert in de 46e minuut waarbij een voorzet te hard voor werd geschoten en voorlangs het Grasshoppers-doel verdween en een vrije trap van ca. 30 meter die in de Grasshoppers-muur belandde was het Grasshoppers dat hierna de toon aangaf en met veel inzet probeerde om op voorsprong te komen.In de 57e minuut lukte het Thijs Kruijssen echter niet om een fout in de verdediging van Hauwert af te straffen en de keeper van hen te verschalken en kon de Hauwert-verdediging uiteindelijk voor opluchting zorgen.Ook lukte het Dave Neefjes niet om Grasshoppers aan de leiding te brengen want na een voorzet vanaf de zijkant van Luka Vogel kon hij de bal slechts schampen waardoor de bal net naast het doel van Hauwert verdween.Hauwert kwam er na die beginperiode van de tweede helft bijna niet aan te pas omdat de verdediging van de Grasshoppers nadat de bal in Hauwert- bezit was gekomen snel weer werd terug veroverd en weer een aanval werd opgezet.Maar steeds lukte het niet het gewenste doelpunt te scoren en zo ook in de 75e minuut toen een voorzet van Jim Roodhof de hele verdediging van Hauwert voorbij ging en door broer Mick werd ingekopt. Maar weer stond de keeper van Hauwert op de goede plaats hem het scoren te beletten.Tenslotte verdween een schot van Steven de Boer over het Hauwert-doel en ook een kopbal van Martijn Ursem belandde na een voorzet van Mick Roodhof niet in het vijandelijke doel.Zodoende bleef het dus 0 – 0 en werden jammer genoeg weer twee belangrijke punten verspeeld. Maar niet getreurd want Grasshoppers behoud nog steeds zijn ongeslagen status.