GROOTEBROEK - Een nieuwe grasmat en een nieuw scorebord op Sportpark De Kloet heeft De Zouaven geen punten opgeleverd. In eigen huis ging men in de belangrijke wedstrijd tegen Alphense Boys met 1-3 onderuit.

De Zouaven, voorlaatste in de stand, stond slechts drie punten achter op Alphense Boys en een overwinning had meer lucht kunnen geven. Na de feestelijkheden rond de opening van het nieuwe veld begon de wedstrijd echter in mineur. Namens de gasten wist Siebert al na twee minuten uit een corner te scoren, die geen corner was. Toch kwam de thuisploeg deze klap te boven en het is Jerry Olivier die de stand voor rust gelijk trekt.

Bij het begin van de tweede helft start De Zouaven furieus met goede kansen voor Alex Wagenaar en Rick Spaansen. In het open duel slaan de gasten in het slotkwartier echter toe via invaller Cekic. Na de 1-2 krijgt de thuisploeg nog twe goede mogelijkheden voor Jurre Duijn, maar ook het slotakkoord is voor Cekic: 1-3.