DRIEHUIS - Onder stormachtige omstandigheden heeft De Zouaven de tweede zege op rij weten te boeken. Op bezoek bij RKVV Velsen won de ploeg van trainer Johan Rutz met 1-2 waardoor de Grootebroekers zich steeds meer in de middenmoot van de hoofdklasse nestelen.

De harde wind speelde een belanrijke rol in het duel en zorgde ook voor de openingstreffer van de gasten toen Yunus Bacaksiz een corner er in eenmaal in draaide. Dit gebeurde nadat De Zouaven het in het eerste half uur moeilijk had tegen RKVV Velsen dat kansen kreeg via Marc Kloosterboer en Ayrton Dol. In een wedstrijd waarin beide ploegen durfden te voetballen kwam De Zouaven na een half uur beter in de wedstrijd en ging dus ook met een voorsprong rusten.

Die voorsprong werd kort na de rust teniet gedaan toen Dol na wat kappen en draaien voor de gelijkmaker wist te zorgen. Daarna gingen beide ploegn voor de winst, maar leek het duel lang in een puntendeling te eindigen. Tot in de blessuretijd de bal ineens terecht kwam bij Thomas Hand die niet nadacht en zijn ploeg de drie punten schonk: 1-2.