GROOTEBROEK - Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden had De Zouaven aardig aan het moraal gewerkt. In de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Haren werd de ploeg van trainer Johan Rutz echter weer hardhandig op de grond gezet: 0-6.

In de eerste twintig minuten gaf de thuisploeg nog wel redelijk partij en kreeg het zelfs mogelijkheden via ondermeer Han Maarten van Dijk. Na de 0-1 van Teune in de twintigste minuut ging er bij De Zouaven van alles mis. Nog voor de rust zorgde Liewes voor de 0-2.

Deze stand bleef tot pakweg twintig minuten voor tijd staan. De Zouaven leek het weer enigszins op de rit te hebben tot Van der Kooi de 0-3 liet aantekenen. in de slotfase was het vervolgens bij elke poging raak. Via twee doelpunten van Schieving en een treffer van Raghoebar liepen de Groningers zelf uit naar een eclatante zege.