Den Oever maakt zich op voor het 10e Vistival! Dit culinaire evenement zal aankomende zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvinden. Wij van de ZeeVerse Vismarkt zijn volgens onze normale openingstijden, dus om 08.30 uur geopend!

Op het Haventerrein bereiden topkoks, maar ook vissers hun eigen vangst. De kwaliteit is gegarandeerd: Den Oever staat niet voor niets te boek als 'Hoofdstad van de ZeeVerse Vis'!

Vanaf 10.00 uur staan de vissers klaar om met veel liefde te vertellen over hun beroep. Wie eenmaal vis uit Den Oever heeft geproefd wil niet meer anders, is de stellige overtuiging van de vissers. Echt verse, Oeverse producten staan er op het menu. Zo serveren vissers de wereldberoemde visballetjes en kunnen de tanden worden gezet in een ZeeVers scholletje of langoustine. Naast de vissers zorgen de koks van de restaurants 'Dikke Bries' en 'Bruisend' voor culinaire hoogtepuntjes met o.a. garnalen, mosselen en zeeduivel.

Het Vistival is geschikt voor het hele gezin. De gehele dag staat in het teken van vis, visserij en alles wat Den Oever nog meer te bieden heeft. Zo proberen vissers op een positieve manier iedereen kennis te laten maken met hun verse vis, de recepten en informatie over de visserijsector. Want wat is er nu gezonder en lekkerder dan een vers visje op het bord?

De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers u meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken. Ook is er een grote visshowtafel waarbij een oud-visser u van alles kan vertellen over de verschillende vissoorten en dat is niet alleen Noordzeevis!

Op de grote markt zijn woondecoraties, nautische producten, delicatessen, maar ook tuinmeubelen en tal van andere producten te vinden. Wie even wil uitwaaien kan een rondvaart over de Waddenzee maken met een historische Aak.

Nieuw dit jaar is een opdrachtenboekje voor kinderen, waar ze spelenderwijs meer leren over de visserij! Uiteraard mogen de ouders gewoon mee doen! En daarna wat lekkers eten en drinken op het gezellige terras!

Volg Facebook voor het laatste nieuws omtrent het VIStival en de ZeeVerse Vismarkt! Wij zijn deze zaterdag dus geopend vanaf 08.30 uur. dus u kunt het nuttige combineren met het aangename! Onze aanbieding van zaterdag is zeker de moeite waard!

Panklare schol voor € 5,00 per kilo!