MEDEMBLIK - Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra op zaterdag 7 april het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra in het BON-theater in Medemblik.

Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als improviserend musicus scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Lovende recensies
Het programma Waterman is na de première bejubeld door de pers. “Beste jazz-kleinkunst band van Nederland”, schreef Theaterkrant. “Een jubileumshow met nummers uit al die jaren levert een mooi mozaïek op”, aldus NRC. En in het Parool: “De voormalige zeevisser en de bandleden maken zo veel indruk met hun geperfectioneerde muzikaliteit, samenspel én hun hartelijkheid, dat het publiek ten diepste bemoedigd en gezegend is. (…) Dit is niet louter muzikaal, maar existentieel menselijk.”

Reserveren
Kaarten voor Jeroen Zijlstra op zaterdag 7 april in het BON-theater zijn verkrijgbaar via www.bon-theater.nl. Entreeprijs bedraagt €17,50. Aanvang 20.15 uur.