WERVERSHOOF - Wie half december het geweldige reünieconcert van Break in Schermerhorn gemist heeft, krijgt nog een kans. De vermaarde band, in de jaren '80 en '90 (en nu nog steeds) een garantie voor een topavond, speelt op 2 maart namelijk in De Schoof te Wervershoof.

Wie in de jaren 80 café de Zwaan in Wervershoof bezocht moet ze ongetwijfeld zijn tegengekomen. Vijf Enthousiaste muzikanten uit de kop van Noord-Holland die zo snel mogelijk hun brood in de muziek wilden verdienen. Jan Sijm, Loek Manshande, Gerard Borst, Jan Does en Guus Reinaerts. vormden samen de band Break.

Hard werd er gewerkt en veel gerepeteerd; het maakte niet uit wie ze vroeg, als ze maar konden spelen. Het moet de aanleiding geweest zijn om erin te geloven dat eigenaar Ton van Rooijen na hun eerste optreden in de Zwaan de band voor dat komende jaar (’81) contracteerde voor 10 optredens.

Uit dank heeft de band in de jaren daarna in Wervershoof tweemaal een presentatie gedaan van hun singles “Thunder and Lightning” en “Car Keys”. Meer optredens buiten Noord-Holland volgden; dat hierdoor wisselingen in de band kwamen was een consequentie, omdat enkele bandleden dit niet meer konden combineren met een dagbaan.

De band groeide in de nieuwe samenstelling in populariteit en speelde moeiteloos de hits van U2, Dire Straits, Het Goede Doel, Talk Talk, Frank Boeijen, Simple Minds etc., en was graag gezien in alle dancings van Noord-Holland en ver daarbuiten. Eind ‘96 hield de band er mee op, de House-periode was aangebroken en kon de band niet inspireren; het was tijd voor andere uitdagingen.

De bandleden hielden contact en kwamen na een aantal jaren bij elkaar voor een reünie in café “de Vriendschap” te Wadway . De chemie tussen de band en de fans bleef bestaan en vijf jaar geleden lieten zij zich contracteren samen met de Crossband voor een optreden in Heerhugowaard, waar bleek dat de belangstelling nog steeds erg groot was.

Afgelopen jaar werkte Break samen met coverband '8-Pm' mee aan het Miranda Maniafestival in de sporthal in Medemblik en een uitnodiging voor de harddraverij in die stad volgde. De band speelde op een ponton voor een overvolle haven en wist het publiek op de kade te krijgen met de mooie muziek uit de jaren 80.

Circa 25 jaar na hun laatste optreden in Wervershoof staan ze zaterdag 2 maart in de originele bezetting (Jan Does, Loek Manshande, Gerard Borst, Peter van Vleuten en Ben Koole) in “de Schoof”.

Kijk hier voor de online ticketverkoop
Kijk hier voor het verslag van het reünieconcert van Break afgelopen december in Schermerhorn.