HEERHUGOWAARD - Het populaire humorgezelschap West- Friesland Plat is volop bezig met alweer een heerlijk nieuw seizoen West- Friese humor op z`n best. De afgelopen twee jaren trok de groep bomvolle zalen en theaters met een heerlijke mix van conferences, liedjes en sketches in het West- Friese dialect.

Met het gloednieuwe programma van dit seizoen heeft de groep zich opnieuw weten te overtreffen. Tot eind Maart speelt West- Friesland Plat een flink aantal voorstellingen kris kras door Noord- Holland. Op Zaterdag 25 November is dit heerlijke gezelschap te zien in Theater Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard.

Het begon ruim 30 jaar geleden als een eenmalig platenproject. Een handvol West- Friese kleinkunstenaars kwamen bijeen voor de opname van een humor-LP in dialect. Het succes was ongekend. Ruim 15.000 LP`s vlogen in korte tijd over de toonbank en toen was er geen houden meer aan.

West- Friesland Plat werd een zelfstandige humorgroep die voor bomvolle zalen zorgde in heel West- Friesland. Kort daarop volgden ook de Noord- Hollandse theaters, waar de groep nog steeds regelmatig haar programma`s vertoond. De huidige samenstelling van de groep geeft een prachtig beeld van de vele facetten van de West- Friese humor. Zo is bv. kleinkunstenaar Kees Visser een exponent van de humor van Kees Stet. Even gelikt en prachtig getimed brengt hij zijn heerlijke humor tot leven. Ook conferencier Leon Knoin is uit het goede hout gesneden. Hij maakte twee jaar geleden zijn opwachting in de groep en is nu een vaste waarde. Met veel elan en jeugdige overmoed laat hij het publiek geweldig genieten. Marja van Skagen is de voordrachtskunstenares die de laatste jaren naam heeft gemaakt met haar bondige en uiterst humoristische voordrachten. Ferry Knoin en Fred Rootveld completeren het gezelschap. Zij brengen een handvol prachtige en zeer aanstekelijke West- Friese liedjes ten gehore.

Samen zorgen de West- Friese artiesten voor een oergezellige en onvergetelijke avond uit.

Op Zaterdag 25 November speelt West- Friese Plat haar gloednieuwe voorstelling in Theater Cool kunst en cultuur, Coolplein 1, Heerhugowaard, telefoon 072 5760955. De entreekaarten voor deze heerlijke avond uit zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Aanvang van de voorstelling is 20.00 uur. West Friesland Plat Op Tournee is een heerlijk avondje uit. Mis het niet!!

Kijk ook eens op www.west-frieslandplat.com