MEDEMBLIK - Tim Kliphuis is een van de bekendste improviserende violisten ter wereld. The Master of Violin combineert op virtuoze manier klassiek, gypsy en jazz. Zijn unieke stijl 'is making waves in concert halls across the globe'.

In de eerste lockdown schreef hij een grote ode aan de aarde: The five elements. De vier muzikale delen Aarde, Lucht, Water en Vuur tonen ons dat we niet zonder de natuur kunnen. Het vijfde element, Quintessens, kijkt hoopvol naar de toekomst: wat is onze essentie eigenlijk, en hoe kunnen we die volgen? Naast de suite The Five Elements staat een swingende selectie uit 15 jaar Tim Kliphuis Trio op het programma, van J.S. Bach’s Brandenburgse concerten en Vivaldi’s Vier Seizoenen tot Faurés Nocturne en Morgen van Richard Strauss. Tim Kliphuis speelt samen met Nigel Clark (gitaar) en Rov Percy (contrabas)

Tim Kliphuis (viool) is een van de bekendste improviserend violisten ter wereld. Hij combineert op virtuoze manier klassiek, gypsy jazz, folk en minimal en stond op het podium met Richard Galliano, Frankie Gavin, Les Paul en Daniel Hope. Hij doceert aan het Conservatorium van Amsterdam.

Zaterdag 10 september 2022 van 11.00 – 16.00 uur:
Tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Ook theaterkerk Hemels is die dag vrij toegankelijk van 10 – 16 uur. Je kunt gewoon binnen lopen, en genieten van het pand, de sfeer, de drankjes en de live muziek. Tussen 11.30 en 14 uur verzorgt Dear Molly een aantal optredens. Deze 4-koppige band laat een verfrissende mix van bluegrass, folk en keltische muziek horen. En altijd nummers die raken of vrolijk maken. Meerstemmige zang en een muzikale basis van gitaren en fluit zijn het visitekaartje van Dear Molly.

Kaarten en info: www.theaterkerkhemels.nl