HOORN - The Lasses touren de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Op zaterdag 1 juni a.s. strijken ze neer in Hoorn. ’s Avonds brengen ze een complete show bij Theater Het Pakhuis en als opwarmertje spelen ze ’s middags een korte set bij Uptown Records, de platenzaak aan de Nieuwsteeg. Een aanrader voor wie houdt van traditionele én moderne ballades uit Schotland en prachtige meerstemmige zang. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis.

Sophie Janna en Margot Merah leerden elkaar in 2011 kennen bij een sessie in een Ierse pub in Amsterdam – nog voordat ze een woord hadden gewisseld, zongen ze al samen. Het bleek een vruchtbare ontmoeting, want een jaar later was er al een debuutalbum, gevolgd door de albums ‘Daughters’ (2015) en ‘Undone’ (2019). Door hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire zijn ze inmiddels een veelgevraagd duo in de internationale folkscene. In de afgelopen jaren traden ze op in landen als Schotland, Amerika en zelfs Japan.

Voorproefje

Begin dit jaar verscheen het vijfde album van The Lasses: 'Near Far'. Het is een ode aan de Schotse folktraditie, met zowel traditionele als moderne ballades. Ter ere daarvan touren ze momenteel langs luisterpodia en theaters, zoals Theater Het Pakhuis in Hoorn op 1 juni a.s. In de middag voor het optreden geven ze het winkelende Hoornse publiek bij Uptown Records een voorproefje van hun voorstelling. Naast de geweldige zang zijn ook de ontwapende praatjes tussendoor zeer de moeite waard – de nummers worden ingeleid met humor en mooie anekdotes.

Podium

Uptown Records organiseert met regelmaat (semi-)akoestische optredens in de winkel, omdat zij artiesten graag de gelegenheid willen geven om bijvoorbeeld een aankomend optreden of een album te komen promoten. Artiesten die hiervoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen via

info@irmaregelt.nl

of bellen met 06-53895316.