AARTSWOUD - Op tweede paasdag staat het Rundveemuseum in Aartswoud in het teken van de lente. Tijdens de openingstijden van 13.00-16.30 uur zijn er allerlei activiteiten die met nieuw leven te maken hebben. Langzaam maar zeker is er van alles in en rond het museum dat aan het ontluiken is.

Er zijn kleine kuikentjes, en er lopen een aantal bijzondere kalfjes in de stal rond. Dicht bij hun ook net zo bijzondere moeder. Want daar is het museum goed in: het in stand houden van weinig voorkomende Nederlandse runderrassen. Er is bijvoorbeeld een Fries Roodbont kuikalfje te zien. Uniek omdat er in Nederland nog maar ongeveer 600 exemplaren van deze soort zijn.

Vooral voor kinderen belooft het een leuke middag worden. Paaseieren schilderen staat natuurlijk op het programma. Ook kunnen tekeningen gemaakt worden met de kuikentjes en de kalfjes in de stal als voorbeeld. En in het winkeltje Bai Alie zijn zoals altijd bijzondere houten producten te zien en te koop. Ditmaal uiteraard ook spullen die in het teken staan van Pasen en het voorjaar!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl