SPANBROEK - SimonèZ bestaat uit Simone (zang en contrabas) en Dirk-Jan Zuurbier (gitaren en andere snaren). Op 20 oktober 2018 was de première van hun theaterconcert; und Schmerz en Smart et Amour. Op 7 maart 2020 spelen zij een hernieuwde versie van dit concert bij 't Kerkhuys Spanbroek.

Een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in ‘und Schmerz en Smart et Amour’. ‘Het levenslied’ uit Nederland, maar ook ver- en hertalingen van Simone en anderen. De song, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan.

Een confrontatie met de passie van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken. De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie. Speciaal voor in Muziektheater ‘t Kerkhuys zijn er een aantal friends die mee doen. Marcel Groot speelt vintage toetsen (o.a. Hammond en Leslie) en er zijn ook backing vocals die bij een aantal nummers zorgen voor de meerstemmigheid. Daarbij zal Tom Overboom meerdere nummers ondersteunen met een zalige percussie partij.

www.simonez.nl

Zaterdag 7 maart 2020
’t Kerkhuys Spanbroek
Aanvang 20.00 uur
Entree 11 euro
Reserveren kan via https://www.kerkhuys.nl