HOORN - Van vrijdag 20 tot en met vrijdag 27 december brengt het Westfries Museum tien keer de traditionele Srooge-voorstelling naar het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens.

Acteur en regisseur Frederik de Groot speelt op onnavolgbare wijze de rol van grootste vrek aller tijden, Ebenezer Scrooge.. Scrooge is de hoofdpersoon in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Een verhaal dat start op Kerstavond, als Ebenezer Scrooge bezoek krijgt van drie geesten. Ze houden hem een spiegel voor. Zal dit hem tot inkeer brengen?

Muzikale ondersteuning
Frederik de Groot maakte een bijzondere bewerking van het verhaal. Daarin neemt hij zelf alle rollen voor zijn rekening. Hij wordt ondersteund door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Hans Bakker. Met hun prachtige spel voegen zij iets heel bijzonders toe aan het stuk.

Scrooge wordt gespeeld in de indrukwekkende Schutterijzaal van het Westfries Museum. Er zijn 50 zitplaatsen zijn. Dit geeft de voorstelling een sfeerrijk en intiem karakter. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De entree is € 15. Het entreebewijs geeft tevens toegang tot de rest van het sfeervol aangeklede museum.

Reserveren
Reserveer uw plaats(en) voor een van de 10 voorstellingen. Er zijn voorstellingen op 20, 21, 22, 24, 26 en 27 december. De voorstellingen beginnen om 13.30 uur. Op 21, 22, 24 en 26 december is er ook een tweede voorstelling. Deze begint om 15.30 uur. Reserveren en meer informatie: www.wfm.nl/scrooge.