AARTSWOUD - Op een prachtig erf, in het centrum van Aartswoud, wordt op dit moment gewerkt aan een bijzondere locatievoorstelling. Het Rundveemuseum en de Woon- en werkboerderij Aartswoud van Prinsenstichting vieren dit jaar samen hun 5-jarig jubileum. Om dit mooie moment in de spotlight te zetten is er gekozen voor een locatievoorstelling op het eigen erf, gemaakt door inwoners uit Aartswoud en omgeving.

In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd en hebben beide instellingen hard gewerkt om er een gezamenlijk succes van te maken. Het Rundveemuseum kent vele activiteiten die zich op het erf en in de stal hebben afgespeeld en de woon/werkboerderij houdt zich elke dag bezig met de dieren op het erf en er wordt stevig gebouwd aan mooie projecten. Alle reden dus om dit jubileum op een bijzondere manier te vieren. Een theatervoorstelling op eigen erf was een wens van beide organisaties.

De voorstelling gaat over de puurheid van Aartswoud. Immers, waar vind je nog een dorp waar de mensen zo met elkaar verbonden zijn? Een klein paradijs, waar de horizon zich uitstrekt over de velden en waar mens en dier dicht bij elkaar samenleven. Maar wat gebeurt er als die puurheid doorbroken wordt? Als er arrangementen ontstaan zoals geitenyoga, koken met hooi en Aartswoud verkocht wordt? Wat als de stadse perikelen een dorp bestormen en de rust ver te zoeken is…

In samenwerking met de dames van Stichting Culturele Staten wordt er op dit moment heel hard gewerkt aan een voorstelling die het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni gepresenteerd wordt. Maar liefst 40 mensen zijn betrokken bij dit project, als speler, bouwer, of organisator. Heleen van Wiechen en Kirsten Dijk zijn professionele theatermakers die dit project van begin tot eind begeleiden. De voorstelling wordt mede mogelijkheid gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Het Glaswerk, Rabobank West-Friesland en Gemeente Opmeer.

Het publiek kan de voorstelling aanschouwen op 25, 26 en 27 mei en op 1,2 en 3 juni. Kaarten (per stuk 10 euro, voor kinderen t/m 12 jaar 5 euro) kunnen besteld worden via de website van het Rundveemuseum of tijdens de openingstijden van Agrarisch Centrum Van der Bel in Nieuwe Niedorp, Koenis Dierenspeciaalzaak in Opmeer en Café de Stompe Toren in Aartswoud (op vrijdag- en zondagavond). Wacht niet te lang, want deze bijzondere voorstelling wil je niet missen! www.rundveemuseum.nl