ENKHUIZEN - Op 9 November geeft folk duo The Lasses een concert in De Drom in Enkhuizen.


The Lasses (Margot Merah en Sophie Janna) staan bekend om hun geweldige vertolkingen van Ierse, Schotse en Amerikaanse folk, en hun troostrijke eigen werk. Hun tweestemmigheid is uniek en met hun ontspannen podiumpresentatie weten ze elk publiek voor zich te winnen.

Sophie en Margot hebben de afgelopen jaren de hele wereld over gereisd. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan.

Centraal bij The Lasses staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. Onlangs presenteerden ze hun vijfde album 'Near Far' in uitverkochte zaal van Paradiso in Amsterdam-Noord. Ook in de pers werd het album enthousiast ontvangen en bovendien staat het op nummer 1 in de Euro Americana Chart.

Dit optreden worden The Lasses vergezeld door multi-instrumentalist Janos Koolen op gitaar, mandoline, banjo en klarinet. Janos produceerde de laatste twee albums van Margot en Sophie en speelt regelmatig mee. Hij kent dus als geen ander de nummers en de sfeer die The Lasses op het podium brengen en vult die perfect aan.

"Wat zingen zij superieur" – de Volkskrant

"Hemelse samenzang" - AltCountry

"Een schitterende ode aan de menselijke stem" - Blues 'n Roots


Kijk op de website van De Drom voor meer info over het concert op 9 november