URSEM - The Billy Joel Experience treedt op 16 november op in de Rode Leeuw in Ursem met een ode aan ‘piano man’ Billy Joel.


The Billy Joel Experience
Pianist en zanger Alexander Broussard begon op zijn vierde met pianospelen en de nummers van Billy Joel waren “liefde op het eerste gezicht”. Alexander: “Ik ben opgegroeid met muziek, en dan met name klassieke muziek. En toen kwam Billy Joel. Ik heb ‘The Greatest Hits’ in huis gehaald en met die plaat was ik gewoon verkocht.” Het heeft echter lang geduurd voordat Alexander zo letterlijk in de voetsporen van zijn idool durfde te treden. “Ik wil met The Billy Joel Experience recht doen aan mijn idool en de muziek die me zo dierbaar is, dus ik heb lang gewacht om deze stap te zetten. Het oeuvre van Billy Joel is niet alleen ontzettend divers, maar ook complex. Nu heb ik genoeg ervaring (30 jaar ervaring als beroepsmuzikant, red.) om dit écht goed neer te zetten en zo is, samen met mijn band ‘003’, The Billy Joel Experience ontstaan.”

The Piano Man
Hoewel Alexander met The Billy Joel Experience steeds meer naam en faam maakt als ‘The Piano Man’ is dit niet zijn favoriete nummer. “The Piano Man is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Billy Joel, maar het is niet mijn persoonlijke favoriet. Ik krijg natuurlijk regelmatig de vraag welk nummer mijn favoriet is, maar die vraag kan ik gewoon niet beantwoorden. Ik heb alles van ‘The Greatest Hits’ eindeloos geluisterd en ik vind het nog steeds stuk voor stuk prachtige nummers. Ik ben in ieder geval verliefd op de parels voor de échte fans, zoals het nooit op single uitgebrachte ‘Vienna’ en ‘Scenes from an Italian Restaurant’.”

Kijk hier voor meer info en tickets.