OOSTERLEEK - Op zondag 4 maart is er in Folkclub Oosterleek een optreden van de formatie The Assassenachs. De aanvang van deze middag is 14.30 uur. Entree voor volwassenen is € 6,00. Kids for free. Deze middag wordt georganiseerd in het stamcafé van de Folkclub Oosterleek: Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek.

Dit in 1998 opgerichte folktrio bestaat uit twee Schotten en een Groninger. De bezetting is als volgt: Steve Dewar: Zang en gitaar. Greig Coutts: Zang en bodhran. Erik de Jong: Accordeon en whistles. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun soms gevoelige, maar ook regelmatig opzwepende muziek. Op zang, gitaar, bodhrán, accordeon maakt The Assassenachs een mix van traditionele Schotse/Ierse muziek en het singer-song- writer genre.

Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek, vindt U in de gemeente Drechterland (voorheen Venhuizen) aan de dijk Hoorn - Enkhuizen. Oosterleek is goed bereikbaar via de N 506 afslag Wijdenes – Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U eerst de afslag 8 bij Hoorn (Mac.Donalds). Voor inlichtingen betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. : 0229- 503150. Meer weten over het programma van de Folkclub : www.herbergh-ijsselmeer.nl