ZWAAG - Op 25 en 26 augustus exposeren en musiceren gevluchte kunstenaars uit Syrië in de Kas. Kunstschilder Akram Hamza, beeldhouwer Moussa Ramou en muzikant Ahmed Abdulla vertolken “Het indrukwekkende verhaal van een verscheurd en bedroefd land in beweging”.

Akram Hamza is zonder twijfel een zeer getalenteerd kunstenaar. Akram is afgestudeerd aan de Kunstacademie van de Universiteit van Damascus. Daar was hij – naast beeldend kunstenaar – ook docent aan de Faculteit van Fine Arts. Hij vluchtte uit Syrië en nu woont en werkt hij in Hoorn. Akram participeerde in diverse culturele evenementen in Nederland, België en Duitsland. In 2016 nam hij deel aan de zeer succesvolle grensoverschrijdende groepsexpositie “Syria our house” in Eindhoven.

Beeldhouwkunst
Beeldhouwer Moussa Ramou heeft in Damascus gestudeerd aan de Aleppo University Department of Sculpture. Tot voor kort had hij daar een gevestigde naam als beeldend kunstenaar. In Nederland probeert hij de draad als kunstenaar weer op te pakken en geeft als vrijwilliger les aan Syrische kinderen in verschillende asielzoekerscentra. Ramou werd geëerd door de UNESCO.

Muzikale intermezzo’s met de luit
Muzikant Ahmed Abdulla treedt tijdens de expositie op. Hij geeft op zondag 26 augustus een aantal muzikale voorstellingen op de luit. De eerste voorstelling vindt plaats om 12:00 uur, de tweede om 15:00 uur. Maar ook de rest van het weekend zet hij de expositie luister bij.

Simsimeya
De expositie krijgt een extra dimensie: auteur Maria Buijs presenteert haar boek “Simsimeya“. Op zaterdag 25 augustus geeft zij om 15:00 uur een boekpresentatie.PraktischDe expositie en de muzikale voorstellingen vinden plaats op zaterdag 25 augustus (13:00 – 17:00 uur) en zondag 26 augustus (11:00 uur – 17:00 uur). De expositie is vrij toegankelijk. Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag (bij Hoorn), Beatrixstraat 3A (achter het huis met de grijze pilaren).