HOORN - Dit hoor je de afgelopen weken tijdens de gymlessen van de basisscholen in Hoorn en omgeving. Er wordt druk geoefend voor de 4e editie van Heel Hoorn Danst op 16 februari in schouwburg het Park, het grootste dansevenement van de stad. De nieuwe generatie dansers strijdt hier om de ChaChaCup Hoorn, vorig jaar gewonnen door Basisschool Het Spectrum. ChaChaCup Hoorn is een samenwerking tussen dansvereniging Double V en NOC*NSF om kinderen in aanraking te laten komen met bewegen op muziek. In drie gymlessen op school leren 750 leerlingen uit groep 6, 7 en 8 de basis van de chachacha van een ervaren dansdocent van Double V en voor enthousiaste leerlingen worden er gratis extra buitenschoolse lessen georganiseerd. Tijdens Heel Hoorn Danst gaan de finalisten van alle scholen vervolgens de competitie met elkaar aan op het grote podium van de schouwburg.

Naast de talenten in spé van de ChaChaCup komen ook de diverse dansverenigingen die Hoorn rijk is samen. Van hiphop tot latin, van kids tot veteranen, met z'n tweeën of met een groep, hobbydanser of wedstrijdanser, op je hoofd of in een stoel: de danssport in Hoorn wordt tijdens Heel Hoorn Danst in de breedste zin vertegenwoordigd. Naast organisator Double V zullen ook dansverenigingen Dazzling, Moves! en de Coenstad Rollies acte de présance geven.

Kaarten voor dit evenement op zondag 16 februari vanaf 15:00 uur kunt u voor €15 bestellen via www.heelhoorndanst.nl of via Schouwburg het Park.