ENKHUIZEN - Kinderen tussen de 6 en 16 jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart weer ophalen met zingen, toneelspelen en dansen, want Theater Academie Enkhuizen organiseert voor de 5e keer de ‘Musical Summer School’, een 4-daags musical bootcamp in ‘de Drom’.

In deze alweer vijfde editie van “Musical Summer School” gaan de kinderen aan de slag met de musical "Spionnen in het circus", een verhaal over een circusdirecteur die een kindercircus wil opzetten. De gym club wil dat wel, maar de rivaliserende blokfluitclub ook. Beide clubs gaan een circus opzetten en gaan bij elkaar spioneren. Na een aantal misverstanden en intriges besluiten de clubs toch maar samen te gaan werken, daar ook door aangespoord door de vriendelijke conciërge.

Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen en is bedoeld voor kinderen die ook in de zomer graag iets cultureels doen. Toneel of danservaring is niet vereist, dus iedereen kan meedoen. De kinderen krijgen niet alleen les in zang, toneel en dans maar ook decorbouw en circuskunsten komen dit jaar aan bod. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd in een voorstelling voor de ouders, in een echte theaterzaal.

De repetities en de eindvoorstelling vinden plaats op de derde verdieping in de theaterzaal van cultureel centrum “De Drom”. Theater Academie Enkhuizen heeft hier ook haar wekelijkse musical lessen. Dit alles onder leiding van de ervaren musical,- en dansdocent Menno Leemhuis die zijn sporen in het vak ruim verdiend heeft. Niet alleen toerde hij zo’n 10 jaar in grote musicalproducties hij was ook verantwoordelijk voor de choreografieën van diverse shows in binnen,- en buitenland. Het afgelopen jaar won hij diverse prijzen waaronder een ‘Dutch Dance Award” voor beste choreograaf en hij geeft les bij het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam. Een school met een vooropleiding voor jong musicaltalent. “Voor het nieuwe seizoen kunnen leerlingen zich nog aanmelden“, zegt Menno, “We zijn een kleine intieme school, een fijne sociale omgeving waarin elk kind zich prettig en veilig voelt en zo alle aandacht krijgt die hij of zij verdient zodat zij zich het beste in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen”, legt hij uit. “Ook de zaal is top! Met ‘De Drom’ had ik me geen betere locatie in Enkhuizen kunnen wensen. Ik geniet elke week weer van al die kinderen die blij en lachend de deur uit gaan, of eigenlijk lachend en zwetend de lange trappen op, - en af komen puffen.” grapt hij. “Het is nog best een klim hoor die derde etage, vooral in de zomer!”


“Waren het vorig jaar nog allerlei sprookjes schurken en helden die de derde etage van “De Drom” overnamen, deze zomervakantie wordt het mooiste gebouw van Enkhuizen overgenomen door circusartiesten en spionnen“, vertelt hij verder.

“Het is nu alweer de vijfde keer dat ik de Musical Summer School organiseer en de kinderen worden elk jaar fanatieker en enthousiaster”, aldus Menno. “Ze komen van heinde en verre en dus niet alleen uit Enkhuizen en omgeving. Vorig jaar hadden we een meisje uit België en zelfs twee meiden uit Spanje! Bovendien maken ze hier vrienden voor het leven want het belangrijkste van Musical Summer School is niet alleen het zingen, dansen en toneelspelen maar dat je dat samen met andere kinderen doet.” Zo wordt deze zomervakantie er één waarin je niet alleen mooie ervaring op doet maar ook nieuwe vrienden maakt!


Om je aan te melden of voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@theateracademieEnkhuizen.nl