OBDAM - Vrijdag 25 mei 2018 speelt Kevin Doesburg zijn nieuwe solovoorstelling 'Mijn Spiegelbeeld en Ik'. Het stuk, met als onderwerp jongeren met een depressie, zal gespeeld worden in het buurtcentrum 'De Brink' in Obdam. De aanvang is om 20.00 en kaarten zijn te koop entertainmentproductiesdoesburg@outlook.com en/of 06-41674139. Kaarten kosten €10,00 per stuk.

Onderwerp
Steeds meer jongeren krijgen de diagnose ‘depressie’, iets dat steeds meer bij deze tijd lijkt te gaan behoren. Hoe ontstaat dit gevoel? Waar komt het vandaan? En hoe gaat men hiermee om? In zijn nieuwe solovoorstelling ’Mijn Spiegelbeeld en Ik’ gaat Kevin Doesburg in op dit onderwerp, waarbij hij hoopt antwoorden te vinden op deze vragen. 'Ik denk dat het heel belangrijk is, om deze vragen te beantwoorden en op deze manier aandacht te geven aan jongeren met een depressie. Vaak wordt het weggeschoven op de pubertijd, terwijl er in werkelijkheid veel meer meespeelt,' aldus Kevin Doesburg. Mede door de blik te richten op zijn eigen jeugd, zijn kinder- en puberjaren, leidt hij het publiek door een rollercoaster van emoties, zoals ziektes, verlies door overlijden, maar ook de liefde. Dit met het doel om uiteindelijk zijn depressie het hoofd te kunnen bieden en tevens zijn ’ware ik’ te laten zien.

Uitdaging
'Deze voorstelling is een extra uitdaging voor me. In andere stukken waar ik in heb gespeeld, kon ik mezelf veel minder kwetsbaar opstellen. Nu vertel ik persoonlijke verhalen, wat het extra moeilijk maakt,' volgens Kevin Doesburg. Daarnaast is deze voorstelling nog eens een uitdaging voor Doesburg, aangezien dit zijn allereerste solovoorstelling is. 'Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen met betrekking tot theater. Na een aantal stukken samen met andere spelers te hebben gespeeld, wilde ik ook eens proberen om een solovoorstelling te maken en dat is dit stuk geworden.'

Lach en een Traan
Naast het feit dat depressie een serieus onderwerp is, blijft er volgens Kevin genoeg ruimte over om te lachen. 'In mijn optiek liggen de lach en de traan in het theater heel dicht bij elkaar. Pas wanneer ik samen met mijn publiek kan lachen én kan huilen, ben ik tevreden. Dus ondanks het feit, dat depressie een best zwaar onderwerp betreft, doen er zich ook gekke situaties voor. ' Een van die situaties is een gesprek met een mevrouw over de ziekte die Kevin met zich meedraagt. 'Wanneer je vertelt dat je een chronische ziekte hebt, zijn mensen vaak benieuwd naar wat het inhoud. Als je het dan uitlegt, gaan sommige mensen je situatie vergoelijken …, terwijl je op dat moment wel degelijk in een rolstoel zit of je arm in een mitella hebt hangen,' aldus Kevin.

Doel
Uiteindelijk is doel van de voorstelling is zowel jongeren met een depressie als hun ouders, maar ook mensen die niet direct in aanraking staan met depressie, een reikende hand aan te bieden. 'Ik hoop, dat ik door mijn verhaal te vertellen anderen kan laten zien wat een depressie is, maar ook dat je weer beter kan worden. Dat je moet proberen te kijken naar de toekomst en naar de mooie dingen in het leven,' zegt Kevin. Iets dat Kevin zelf gemist heeft. 'Ik weet natuurlijk, dat het heel lastig dit advies op te volgen. Zeker wanneer iemand in je eigen omgeving dit tegen je zegt. Maar juist iemand die in dezelfde situatie heeft gezeten, zou je hierin verder kunnen helpen. Ik hoop dan dus ook, dat ik die positie voor anderen jongeren kan innemen door middel van mijn solovoorstelling ...'

Op vrijdag 25 mei 2018 speelt Kevin Doesburg zijn solovoorstelling 'Mijn Spiegelbeeld en Ik' in buurtcentrum 'De Brink', dorpsstraat 155 te Obdam. De aanvang is om 20:00. Kaarten kosten €10,00 per stuk en zijn te bestellen via entertainmentproductiesdoesburg@outlook.com en/of 06-41674139. Mocht u op de hoogte willen worden gehouden, houdt dan de facebookpagina en de website www.entertainmentproductiesdoesburg.nl in de gaten! Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen via 06-41674139 of entertainmentproductiesdoesburg@outlook.com.