ALKMAAR - Zaterdag 29 september om 20.30 uur speelt SimonèZ op een wel heel bijzondere locatie. Het vroegere pakhuis “De Koopman” is een historisch pand in Alkmaar aan het prachtige Fnidsen 81. Wat een mooie plek om te spelen. Het ademt sfeer uit, en die sfeer is dan weer heel fijn om in op te treden. De locatie leent zich ervoor om het grotendeels akoestisch te doen.

Er kan maar een beperkt aantal mensen in, dus wil je erbij zijn, reageer dan snel. Simone zingt over alle lusten en onhebbelijkheden in het leven en Dirk-Jan is haar vaste begeleider. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een kop koffie of thee. Reserveren via simone.z@planet.nl of 0224-540597.

und Schmerz en Smart et Amour is een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in ‘und Schmerz en Smart et Amour’ .

‘Het levenslied’ uit Nederland, maar ook ver- en hertalingen van Simone en anderen. De song, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de passie van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken. De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

Meer weten? Kijk dan ook eens op www.simonez.nl