SPANBROEK - Muziektheater ’t Kerkhuys te Spanbroek Zondag 26 maart 2017 aanvang 14:30 uur, entreekosten € 23,00, www.petraberger.nl, www.janvayne.nl, www.kerkhuys.nl

Een wereldzangeres en een pianovirtuoos

Petra Berger en Jan Vayne, die als solisten de afgelopen jaren grote successen oogstten, bundelen sinds 2005 regelmatig hun krachten op de bühne en hun albums. Beiden verstaan de kunst om de gevoelige snaar te raken en blinken uit in veelzijdigheid: ze draaien er hun hand niet voor om te switchen tussen klassieke muziek, musical, kleinkunst en pop. De vocale hoogstandjes van Petra en Jan's indrukwekkende pianospel vullen elkaar perfect aan. Je hoort twee solisten die elkaar niet in de weg zitten, maar elkaar juist de ruimte geven en versterken

Het ‘Lente Concert’ is een intiem concert, waarin Berger en Vayne met persoonlijke verhalen over het leven en de liefde de muziekstukken inleiden. Op eigenzinnige, humoristische en soms ontroerende wijze brengen de wereldzangeres en de pianovirtuoos herkenbaar repertoire dat de luisteraar niet onberoerd zal laten.

Petra Berger:
Na een aantal jaren hoofdrollen te hebben gespeeld in grote musical producties in binnen- en buitenland tekent Petra in 2000 een contract bij platenmaatschappij Universal Music. In 2001 verschijnt haar met platina bekroonde album "Eternal Woman" dat zowel nationaal als internationaal enorm succesvol is. De jaren daarop volgend brengt zij diverse cd‘s en dvd's uit en geeft concerten met toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Hoogtepunten in haar carrière zijn onder meer haar samenwerkingen met grote wereldsterren Andrea Bocelli en Alessandro Safina. De afgelopen jaren tourt zij langs vele theaters in Nederland met haar eigen solo programma's.

Jan Vayne: 
Het grootste goed van de mens is zijn vrijheid. Dat geldt zeker voor Jan Vayne. Als geen ander koestert Jan Vayne zijn drang naar vrijheid, hetgeen zich muzikaal laat vertalen in geniale improvisaties op de vleugel. Na een studie piano en kerkorgel aan het conservatorium in Zwolle wordt Jan in contact gebracht met EMI Music. Een in alle opzichten geslaagd contact, want van zijn albums worden vele honderdduizenden exemplaren verkocht en bekroond met platina. De afgelopen jaren werkte Jan veelvuldig met succes samen met diverse musici uit verschillende muziekgenres zoals Louis van Dijk, Armin van Buuren en Petra Berger.

www.petraberger.nl
www.janvayne.nl