BOVENKARSPEL - Van 6 t/m 14 mei wordt overal in Nederland de Nationale Vogelweek gehouden. IVN West-Friesland heeft hart voor vogels en helpt ze op allerlei gebied, van weidevogelbescherming op de grond, oeverzwaluwwand in het open veld en Uilen- en andere vogelkasten ophangen in de boom. Daarna volgt de inventarisatie van al dat broedsel en het onderhouden van die vogelverblijven. Er is veel aandacht, kennis en passie voor vogels onder de IVN-gidsen.

Zondag 7 mei organiseert IVN afdeling West-Friesland een (roof)vogelmidddag in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel van 13.00 – 17.00 uur. Er zijn drie activiteiten.

Bezoek beneden in de ontvangstruimte de tijdelijke tentoonstelling over vogels met nuttige achtergrondinformatie en prachtige opgezette exemplaren. Van 14.00 – 15.00 uur toont Hans Verhoeven boven in de Incoteczaal een PowerPointpresentatie over bekende/onbekende en geliefd/gehate vogels die in ons vogelrijke land veel voorkomen. Praktijkkennis opdoen?

Ga daarna mee op vogelsafari met Fred Weel. Veel vogels kijken en luisteren van 15.00 – 16.00 uur tijdens de wandeling door het Streekbos. Er zijn verrekijkers beschikbaar.