DRECHTERLAND - Op 1 november 2020 geeft het grote talent talent Francesca Ajossa (Italië - Master of Music) een ongetwijfeld mooi orgelconcert op het unieke- en fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk aan de Kerkweg 113 te Venhuizen. Via een scherm kunt u op de speeltafel meekijken! De kerk is open vanaf 15:00 uur, het concert begint om 15:30 uur. Kaarten zijn uitsluitend via online reserveren verkrijgbaar à € 12,50 via een mail naar toegangskaart@gmail.com Verdere info: www.zingenenzo.com


Francesca Ajossa (1999) is geboren in Cagliari (Sardinië). Haar eerste muzikale opleiding genoot zij reeds op zeer jonge leeftijd van prof. Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats. In 2018 behaalde zij haar bachelor Orgel en Orgelcompositie onder dezelfde docent. Zij volgde masterclasses bij o.a. G. Bovet, L. Lohmann, H. Deutsch, D. Zaretsky, J. Palur, L. van Doeselaar, C. Mantoux and O. Latry. Francesca concerteerde op verschillende festivals in Italië en daarbuiten (o.a. in Rome, Fermo, Cagliari, Monza, Napels, Pisa, Cosenza, Alghero, Fussen, Ottobeuren en Kokkola). In december 2016 speelde zij drie concerten in Hong Kong en Macao ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Paus Franciscus. Als soliste trad zij op met het orkest “La Rejouissance”, het “Palestrina Chamber Orchestra” en het “Codarts String Orchestra”.

In 2015 volgde Francesca lessen bij Jacques van Oortmerssen aan de Internationale Bach Academie en in datzelfde jaar won zij de tweede prijs bij het “Premio Abbado Concours”. In 2016 was zij finaliste bij de “Fourth International Agati – Tronci Competition” en in 2019 won zij de 2e prijs van het Ambitus Orgelconcours. In 2016 werd zij toegelaten tot de “Young Talents Class” van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem. Recentelijk is zij gevraagd terug te keren naar datzelfde festival als deelnemer van de “Excellence Class”. Naast haar live optredens is Francesca bezig geweest met een aantal grote projecten. Zo nam zij onder andere een tweetal cd’s op, in 2017 haar debuut cd met 18e en 19e eeuwse orgelmuziek uit Sardinië met het label “Tactus”, en in 2019 haar tweede cd “Voci di Donne” met het label “Stradivarius” waarin zij 20e en 21e muziek vertolkt van vrouwelijke, Italiaanse componisten. In 2018 studeerde zij als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium. In Juli 2020 rondde zij bij dezelfde docent haar Master of Music af. Francesca ontving tevens de “Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019″, als meest veelbelovende muziekstudent.