Op zondag 13 mei a.s. organiseert de Folkclub Oosterleek een unieke muziekmiddag m.m.v. de Zuid-Afrikaanse band “1925Band”. De Folkclub Oosterleek bevindt zich in Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. Aanvang is om 14.30 uur. Entree € 6,00.

1925Band is een Zuid-Afrikaanse folkgroep uit Pretoria. De band bestaat uit drie broers, namelijk David-Lee Gericke (hoofdzang, akoestische gitaar, elektrische gitaar, mondharmonica), Jeffrey Gericke (zang, piano, keyboard, cajón, tamboerijn) en Reno Gericke (zang, basgitaar). 1925Band werd officieel opgericht op 27 februari 2011 toen Jeffrey en David-Lee samenwerkten als een akoestisch duo. Destijds was David-Lee 19 jaar oud en Jeffrey 25 jaar oud. Hun leeftijd vormde de basis van de naam van de band. Het duurde niet lang voordat ze hun oudere broer, Reno, ervan hebben overtuigd om zich bij hen te voegen als bassist. Als een driestemmig akoestische band gingen de broers verder.

1925Band's muziek wordt sterk beïnvloed door Mumford & Sons en de Bee Gees terwijl ze een akoestische rock en folk maken van Afrikaans / Engelse liedjes. Ze hebben twee albums uitgebracht: Horizon (2014) en Eintlik Nogal Baie (2017). Dit album met het themalied, Eintlik Nogal Baie, geproduceerd door de veelgeprezen muziekproducent Mauritz Lotz , werd speciaal geschreven voor de speelfilm met dezelfde naam. Dit nummer haalde de nummer één op SA Charts. Op hun album Eintlik Nogal Baie staan ook nog drie nieuwe singles: Gedig Op Jou Arm, met een stip op nummer twee op SA Charts En ook Al Te Min Te Veel Gevra en Fynbos, die beide op dit moment de hitlijsten bestormen.

1925Band heeft het publiek in Zuid Afrika reeds enthousiast gemaakt met hun frisse en levendige akoestische geluid. Ze doen deze middag naast hun eigen repertoire ook nummers van de Brothers Gibb, beter bekend als The Bee Gees. Van nummers als Massachusetts, To Love Somebody, Night Fever tot Islands In The Stream, You Should Be Dancing en nog veel meer.