HOORN - Theater Het Pakhuis laat je ook in het nieuwe culturele seizoen graag genieten van de magie van theater. Het programma voor de eerste helft van september is heel gevarieerd en laat naast een aantal bekende gezichten ook nieuw talent zien.

Het Pakhuis trapt op zaterdag 8 september het seizoen af met componist/pianist Wietse Stuurman en pianist Hans Weenink. Drive, ritme en bijzondere klankkleuren voeren de boventoon in hun niet alledaagse, maar enorm intrigerende muziek. Tijdens dit optreden gaat de repeterende compositie voor twee piano’s ‘Cycling to the moon’ in première – tevens de naam van de voorstelling. Ook krijg je onder meer het stuk ‘Miserere’ te horen, een bijzondere compositie voor toonband en koor, met medewerking van het Lapis Ensemble. Bereid je voor op een boeiende muziekervaring!

Typetjes, liedjes en onzin
Als er iemand zichzelf de toekomstig winnaar van de Nobelprijs voor het cabaret noemt, weet je dat je een flinke dosis humor kunt verwachten. Neem een snelle trendwatcher, de betrouwbare Enkhuizer Almanak en een hippe opiniemaker. Voeg daaraan een scheut hooggevoeligheid toe en je krijgt Arie Vuyk. In zijn programma ‘Altijd Prijs’ – dat op zondag 16 september in Het Pakhuis staat – beleeft deze cabaretier zijn spirituele coming out, met naar eigen zeggen veel typetjes, liedjes en onzin.

Kom spelen, kom kijken!
Het Open Podium is voor (lokale en niet-lokale) artiesten de ideale plek om hun talent te laten zien en acts uit te proberen in een intieme theatersetting. Als deelnemende artiest is de vloer een kwartier lang van jou en mag je doen wat je wilt. Comedy, dans, muziek, toneel, cabaret, circus: alles is welkom. Kom je kijken, dan wacht je een verrassende theateravond die alle kanten op kan. En waarbij je wellicht talenten ontdekt die je later terug ziet op de grotere podia in het land. Het eerstvolgende Open Podium is op zaterdag 22 september. Presentatie is in handen van Harold Boldewijn. Wil je meedoen? Meld je dan aan via programmering@pakhuishoorn.nl.

Een podiumervaring rijker
Het Pakhuis geeft alle ruimte aan podiumtalent van nu en morgen. Zo kunnen artiesten zich ontwikkelen en ervaar je als publiek de magie van theater. Kom kijken of stap zelf de vloer op, dat maakt je in beide gevallen een podiumervaring rijker! Kijk op www.pakhuishoorn.nl voor het programma voor het nieuwe seizoen.