WESTFRIESLAND - Tijdens de Open Stal Zondag van 4 november zal Ina Slot twee maal een lezing geven met het Westfriese land en dialect als onderwerp. Land en vee, water en wind, mensen en stolpboerderijen komen langs in Westfriese ‘roime’. De lezingen hebben als aanvangstijd 13.30 uur en 15.00 uur. Het museum is geopend vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur.


Ina Slot uit Wognum staat bekend om haar teksten in het Westfriese dialect. Ook schrijft ze artikelen over historische onderwerpen en romans in het Nederlands. In oktober verscheen haar nieuwe (Nederlandse) boek ‘Tweelichtig’ waarin twintig korte en lange verhalen staan die merendeels spelen in Westfriesland. Tijdens de lezingen In het Rundveemuseum zal Ina enkele korte verhalen uit dit boek voorlezen. Ook draagt ze teksten voor over heden en verleden, met humor en ernst. En speciaal voor deze middag heeft ze ‘roime’ geselecteerd over het stukje Nederland waar ze geboren en getogen is. Haar zienswijze is net een beetje anders maar voor velen toch heel herkenbaar.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl