HOORN - Café Chantant Hoorn laat zich niet tegenhouden. Onder de naam Pleisters brengt een deel van het gezelschap op 20 december om 17.00 uur tóch een voorstelling. Nee, helaas niet in het dan altijd gezellig drukke Café JP op de laatste zondagmiddag van de maand. Maar je kunt ze mooi wél in je eigen huiskamer zien, live vanuit theater Het Pakhuis in Hoorn.

Als alles goed gaat en er geen verdere beperkingen worden afgekondigd, brengen zeven leden van Café Chantant en twee extra muzikanten je straks een voorstelling als troost in deze sociaal zo barre tijden. Liedjes als pleisters op de wonden die het leven nu eenmaal slaat. Een zetpil humor, een spuitje medelijden, een pilletje agressie, een onsje kolder; het zit allemaal in de liedjes, uit 15 jaar Café Chantant gekozen op hun pleistereffect.

Andere wegen
Zo jammer dat de vele liefhebbers in Hoorn en omstreken dit jaar zo weinig hebben kunnen genieten van live gebrachte topliedjes uit het Nederlandse cabaret en de kleinkunst. Maar het zat er even niet in en dat leek nog wel even te gaan duren. Gelukkig is er tegenwoordig technisch veel mogelijk en even gelukkig speelt theater Het Pakhuis daar al sinds maart heel praktisch op in. Er is flink geïnvesteerd in de nieuwe mogelijkheden die livestream biedt. Zo kunnen de Pleisters 'gewoon' optreden in een theater voor een in principe onbeperkt thuispubliek.

Noodverband op afstand
De Pleisters hopen dat veel mensen de link naar de livestream van 20 december weten te vinden. Op de website van het Pakhuis, www.pakhuishoorn.nl kun je een stoel (€ 5,-) of, voor meerdere kijkers in een huishouden, een bank (€7,50) reserveren. Leuk om aan het eind van de zondag mee te maken: een voorstelling van circa drie kwartier, met een plaspauze ertussen. Het zijn liedjes van onder anderen Kees Torn, Brigitte Kaandorp en Jeroen van Merwijk in eigen bewerkingen. Een voorstelling als troost, als noodverband en als baken van hoop. Want het komt allemaal heus wel weer goed.

Op 20 december zijn van de partij: Cora Lieshout, Helen van Wessel, Maaike Dikstaal, Maartje Brandt, Hans Bruin en Klaas Visser. De groep wordt ondersteund door de Band Aids: Mark Sijm piano, Andries de Jong percussie en Michiel Essers bas.

Pleisters uit Café Chantant start om 17.00 uur op zondagmiddag 20 december. Zaal open 16.50 uur, toegang € 7,50 (bank) of € 5,- (stoel). Een borrel met hapje erbij wordt aangeraden. Bestel een borrelbox bij JP Coen voor het ultieme JP Coen gevoel! Op www.cafechantant.nl kun je hier meer informatie over vinden.