HOORN - Dat de sluiting van de horeca een hard gelag is voor vele ondernemers is een understatement. Dat men er echter ook creatief en inventief mee om kan gaan bewijzen Jesse en Kevin van Café Ome Tinus in hartje Hoorn. Hun bruine café - een stukje Amsterdam in Hoorn, zoals de ondernemers zelf roepen - wordt vanaf komende vrijdag omgetoverd tot een snoepwinkel.


Waar men normaal een biertje, een borrel of een shotje op de bar heeft staan, daar zal men nu wijn- en toverballen, zuur- en kaneelstokken en zelfs zelfgemaakte stroopsoldaatjes tegenkomen. Voorlopig gaat de "winkel" op vrijdag, zaterdag en zondag open en de reacties die het teweeg brengt zijn nu al louter positief.

Zo haalden Jesse en Kevin zelfs landelijk het nieuws en kwamen o.a. NH Nieuws en De Telegraaf al langs. De café-eigenaren en partners noemen het zelf "Plan C". 'We hadden hiervoor een ander plan met een soort mini-lounges waarbij men kon fonduen aan de bar, maar door de gedeeltelijke lockdown duurde dit slechts één dag. Ik heb daarna gekscherend geroepen dat ik beter een snoepwinkel kan beginnen', aldus Jesse toen nog niet beseffend dat die grap ook nog eens werkelijkheid werd

Nu het cafe een week dicht is presenteerde men dinsdag daarom op de eigen Facebookpagina het volgende plan: Café Ome Tinus wordt het enige Oudhollandse snoepwinkeltje van Hoorn! Inmiddels heeft dit idee binnen 24 uur voor zo'n duizend reacties geleid op social media waarin respect wordt getoond voor het ondernemerschap van de twee en het idee wordt omarmd.

Vanaf vrijdag 23 oktober kan een ieder bekijken hoe de metamorfose van een Oudhollands bruin café naar een Oudhollandse snoepwinkel tot stand is gekomen en kan men terecht voor overheerlijk snoepgoed.

Ome Tinus aan de Dubbele Buurt 3 in Hoorn gaat zowel vrijdag als zaterdag en op koopzondagen om 10.00 uur open.