OBDAM - De cursuscommissie van De Brink in Obdam is er opnieuw in geslaagd een gevarieerd en aantrekkelijk programma samen te stellen. In september 2019 gaan alle cursussen weer van start. Voor sommige cursussen geldt dat zij uitsluitend doorgang vinden bij voldoende aanmeldingen en voor álle cursussen geldt dat u gratis een proefles kunt volgen. Zo weet u zeker dat u met een cursus start, die aan uw verwachtingen voldoet. Voor sommige cursussen is het zelfs mogelijk om in te stromen in een reeds bestaande groep. Waar u ook voor kiest, De Brink wenst u een plezierige en leerzame tijd!

Ook De Brink heeft te maken met stijgende prijzen. De organisatie heeft echter getracht dat slechts deels door te berekenen in de cursusprijzen. Dat betekent dat de prijzen met ingang van september a.s. met € 10,-- per cursus omhoog gaan. In de prijzen die hieronder staan vermeld, zijn is deze verhoging reeds verrekend.

Nieuw - Wijncursus
Nieuw in het cursusaanbod van De Brink is een uiterst boeiende wijncursus die wordt gegeven door Wijneducatie Nederland. Caroline Cocheret, de drijvende kracht achter Wijneducatie Nederland, is geregistreerd Vinoloog en geeft al jarenlang wijncursussen door het hele land. De Brink is erin geslaagd deze kundige en gepassioneerde vrouw binnen te halen. De cursussen van Wijneducatie Nederland gaan een stuk verder dan een standaard wijnproeverij en zijn dan ook uiterst boeiend voor hen die meer willen weten over herkomst, druiven, wijnbereiding en wijnen in combinatie met spijzen. Caroline Cocheret is een bevlogen docente en zij zal er alles aan doen om uw wijnbeleving voorgoed te veranderen. De wijncursus gaat, bij voldoende aanmeldingen, in september van start. Altijd al meer willen weten over wijn? Meld je dan snel aan!

Cursus Mandala tekenen
De cursus Mandala tekenen is afgelopen januari gestart. De reacties waren unaniem enthousiast en dus gaat deze cursus door! Mandela tekenen vindt plaats op vijf woensdagochtenden (om de week), startend op woensdagochtend 11 september. Het is nog mogelijk om bij deze groep aan te sluiten. Bij voldoende belangstelling wordt er een beginnersgroep op donderdagavond georganiseerd.

Spaans
Isabelle Koopman is de vakdocent voor de diverse cursussen Spaans. Er zijn vier niveaus beschikbaar, te weten:
Spaans6/conversatie. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 18.45 tot 2015 uur en start op 16 september.
Spaans voor beginners. Bij voldoende belangstelling gaat er een nieuwe groep van start op dinsdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De eerste cursusavond is op 17 september.
Spaans 2 vindt plaats op maandagavond van 18.45 tot 20.15 uur en gaat op 16 september van start.
Spaans 3 is op dinsdagavond van 18.45 tot 20.15 uur, met 17 september als eerste avond.
De kosten voor de Spaanse cursussen bedragen € 105,- voor 12 lessen. Bij voldoende belangstelling wordt er bovendien nog een cursus beginners Spaans georganiseerd!

Natuurlijk is er nog veel meer aanbod. Zo kunt u zich ook nog aanmelden voor de volgende cursussen:

Frans voor gevorderden
Deze cursus vindt plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 20.15 uur. Uw docent is Gerry Klaver. Frans voor gevorderden gaat op dinsdag 17 september van start. De kosten bedragen € 95,- voor 12 lessen.

Frans voor beginners
Een prachtige taal om te horen maar vooral ook om te spreken. Het is wel belangrijk dat u de basis beheerst omdat u instroomt in de beginnersgroep van het afgelopen seizoen. Paulien van Soest wijdt u met genoegen in in de magie van de Franse taal. Zij doet dat op de woensdagavond van 20.15 tot 21.30. De eerste cursusavond is op woensdag 11 óf 18 september en de kosten bedragen € 95,- voor 12 lessen.

Vervolg op Frans voor beginners
Deze groep heeft inmiddels zo’n 30 lessen doorlopen. Enige kennis van de Franse taal is daarom wel gewenst. Deze vervolgcursus vindt plaats op de woensdagavond van 19.00 tot 20.15 en de kosten bedragen € 95,- voor 12 lessen.

Vervolg op Engels voor beginners/Engels voor half gevorderden
Op de donderdagochtend vindt het vervolg plaats van de groep ‘Engels voor half gevorderden’(voorheen beginnersgroep) van afgelopen seizoen. Wanneer u de Engelse taal beter wilt leren beheersen dan kunt u nog instromen in deze groep. Enige basiskennis is vereist. Deze cursus wordt gegeven door Lucienne van Deelen op de donderdagochtend van 10.30 tot 11.45 uur. De eerste cursusavond is op 12 september en de kosten bedragen € 95,- voor 12 lessen.

Engels voor ver-gevorderden
Er is nog plaats voor deze Engelse cursus die plaatsvindt op donderdagavond van 20.30 tot 21.45 uur. Ook voor deze cursus tekent Lucienne van Deelen. De eerste avond vindt plaats op 12 september en ook hiervoor bedragen de kosten € 95,- voor 12 lessen.

Zit er iets voor u bij? Meld u dan snel aan via de website; www.debrinkobdam.nl en weet u verzekerd van uw plek! Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u zich wenden tot Carin Vagevuur; carin.vagevuur@debrinkobdam.nl of Chantal Nooij; chantal.nooij@debrinkobdam.nl.