SPANBROEK - Het bij velen reeds bekende Neva Ensemble geeft op dinsdag 10 januari een concert in Muziektheater ’t Kerkhuys te Spanbroek. Dit prachtige concert vangt aan om 20.00 uur. Van begin december tot half januari verzorgt dit zestal wederom een groot aantal optredens door heel Nederland.

Dit Russische klein koor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische)componisten. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om haar zuivere vocale prestaties.

Naast de concerten werkt zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en -diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e

keer, terug naar ons land. Zij krijgt zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders , maar ook uit de media aandacht. Op zowel radio als televisie, is door de jaren heen, diverse malen aandacht aan dit Ensemble besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

Het concert in ’t Kerkhuys is gratis toegankelijk en u hoeft hiervoor niet te reserveren. U bent van harte welkom aan de Spanbroekerweg 37. Na afloop van het concert wordt wel met de pet rond gegaan.
Meer info over dit concert via www.kerkhuys.nl. Meer informatie over het Ensemble treft u op www.neva-ensemble.narod.ru.