HOOGWOUD - Vanaf zondag 18 juni staat de deur van de Museumboerderij in Hoogwoud weer uitnodigend op een kier. Van donderdag- tot en met zondagmiddag zijn bezoekers hartelijk welkom. In de Hooiberg is een mooie tijdelijke expositie te zien waarin bijzondere waaiers uit vroegere tijden de boventoon voeren. Onder de noemer “De wondere wereld van waaiers” vertellen meer dan 45 waaiers uit alle delen van de wereld een verhaal van lang vervlogen tijden. Waaiers spraken ook letterlijk een taal: door de waaier op een bepaalde manier te hanteren kon de draagster er mee communiceren. Hoe dat werkte wordt in de boerderij duidelijk gemaakt. Bovendien zijn er kledingstukken, parasols en accessoires uit een mondain tijdperk bijgevoegd. De fraaie collectie is te bekijken tot en met 9 september.

Waaiers laten vroegere tijden terugkomen en dat thema sluit goed aan bij de grote collectie die door het hele museum verspreid staat. De boerderij is grotendeels in oude staat hersteld. Kenmerkend voor de Museumboerderij is het authentieke karakter, waarin de talloze objecten van de laatste eigenaar, Adriaan Donker, goed tot hun recht komen. Er zijn honderden herkenbare maar ook bijzondere objecten te bekijken. Tijdens het bezoek delen enthousiaste vrijwilligers graag hun kennis. Ook om de boerderij heen is van alles te zien en te beleven, ruim voldoende voor een inspirerende middag voor jong en oud!

Het adres van de Museumboerderij is Koningspade 31 in Hoogwoud. Het museum is van donderdag tot en met zondag te bezoeken vanaf zondag 18 juni tot en met 9 september. De openingstijden zijn van 13.00 tot 16.30 uur, de entree is € 3,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Groepen zijn, ook buiten deze uren, op afspraak hartelijk welkom. Voor informatie: 0226-351431