AARTSWOUD - Zondag 13 mei wordt Moederdag extra zonnig gevierd in het Rundveemuseum. Alle moeders hebben op die dag tijdens de openingsuren gratis toegang. En er wordt ze een gratis kopje koffie en een punt appelgebak aangeboden. Nog niet eerder was het museum zo vrijgevig.

Dat heeft wel een goede reden. Moeders verdienen een dag extra aandacht omdat ze zichzelf wegcijferen als het om hun kinderen gaat. Tussen mens en dier is er wat dat betreft praktisch geen verschil. Ook zij zorgen goed voor hun jongen en proberen ze te behoeden voor gevaar. En dat kan in het Rundveemuseum heel goed worden bekeken omdat de kalfjes bij de moederkoe blijven. Ook in het weiland is te zien dat er altijd een wakend oog is. Er zijn momenteel veel jonge dieren en het terrein met de omringende natuur is een lust voor het oog. En natuurlijk is er verder in het museum van alles te ontdekken voor jong en oud. En voor moeders natuurlijk.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf nu elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl