HOOGWOUD - Op zaterdag 2 maart 2024 organiseert accordeonvereniging Con Zelo uit Hoogwoud samen met het kwintet Vijfkwarts een Masterplayconcert in de Nederlands Hervormde kerk, Radboudstraat 1 te Hoogwoud.


De Masterplay is een uitdaging voor wie wat in zijn mars heeft op het gebied van accordeon spelen en voor wie op niveau samen wil musiceren.

Gedurende de hele dag werken de deelnemers uit het hele land in drie repetities toe naar het afsluitende concert in samenwerking met professioneel accordeonist Vincent van Amsterdam. Het geheel staat onder leiding van dirigent Christa Groeneveld.

De muziekstukken hebben de deelnemers van tevoren toegestuurd gekregen om te oefenen. In de middagsessie zal de virtuoze solist op accordeon Vincent van Amsterdam een korte masterclass houden over toonvorming en er wordt gewerkt aan Piazzolla’s Meditango, waarin Vincent ’s avonds de solo zal vertolken in het Masterplay-orkest naast zijn eigen programma.

De muzikale accordeonavond waar de deelnemers van te voren natuurlijk thuis hard voor geoefend hebben zal om 20.15 uur beginnen. Toegangskaarten voor het concert zijn aan de deur van de kerk te koop à €12,50, maar ook in de voorverkoop op www.conzelo.nl/masterplay