ANDIJK - Op vrijdag 19 januari 2018 is er om 20.00 uur een dubbelconcert op piano en orgel door niemand minder dan Martin Mans (orgel) en Mark Brandwijk (vleugel) in de Gereformeerde kerk aan de Middenweg te Andijk. Precies een jaar geleden speelden zij ook in Andijk, op veler verzoek komen zij weer terug naar Andijk!

Martin Mans geeft jaarlijks overal in het land zo’n tweehonderd druk bezochte orgelconcerten. De in 1965 op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geboren Martin Mans zat op 7-jarige leeftijd al achter het orgelklavier, op 11-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en een jaar later al werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant. Sinds 1995 is Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Hij maakt regelmatig concertreizen door Europa, Canada, Amerika en Australië. Hij treedt ook op voor radio en tv (o.a. in ‘Nederland zingt’) en dirigeert o.a. de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor ZIM en het Mannenkoor De Gouwestem.

Mark Brandwijk kreeg orgellessen van Jaap den Besten en Everhard Zwart. In het jaar 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009. Mark speelt ook piano. Hij is begeleider van Young Ladies Choir ‘Hadassah’, jongerenkoor ‘Speranza’, ‘Het Hollands Jongerenkoor’ en ‘Het Groot Nederlands Jongerenkoor’. Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider bij andere koor- en instrumentale concerten, zoals concerten van het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor. Vanaf juni 2010 volgt Mark ook pianoles bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. Hij maakt ook deel uit van ‘The Martin Mans Band’. Mark werkte mee aan tientallen cd-opnames, hij heeft twee solo-cd’s uitgebracht. Samen met Reinier Korver vormt hij het ‘Duo Virtuoso’.

De kerk is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Uiteraard zijn er cd’s te koop. Voor slechts € 10 kan dit concert worden bijgewoond, kinderen tot 12 jr. € 5. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie: www.zingenenzo.com