HOOGWOUD - Kom op zaterdag 22 en zondag 23 december tussen 13.00 en 16.30 uur naar de Museumboerderij in Hoogwoud om in kerstsfeer te komen! Tijdens de speciale eindejaarsopenstelling zijn fraaie iconen en beelden van Maria in verschillende verschijningsvormen te zien in de Hooiberg van de boerderij. Het erf en de andere ruimtes zijn feestelijk versierd om het afscheid van de laatste dagen van het jaar te verlichten en het licht van het nieuwe jaar tegemoet te zien. De ingewijde Maria kapel naast de boerderij is uiteraard ook verlicht. Bezoekers kunnen daar een kaarsje voor een dierbare aansteken.

De Mariabeelden in de boerderij zijn afkomstig van Aagje Labrie. Zij heeft een grote verzameling bijzondere Mariabeelden die zij graag tentoonstelt. De verschijningsvormen van Maria zijn talrijk en zijn per land en werelddeel verrassend verschillend. De aanbidding van Maria vindt zijn oorsprong in verschillende religies. Om die reden vormen de beelden een mooi geheel met de iconen die zijn geschilderd door Miep Vlaar. Zij schildert de iconen op de oude manier met tempera. De techniek die zij gebruikt is aan oude, strenge voorschriften gebonden en kan niet los gezien worden van de traditie van waaruit de icoon is voortgekomen. Ten bate van de restauratie van het Mariabeeld in de kapel biedt Miep gratis vier geselecteerde iconen aan. Deze vier iconen zijn onderdeel van de expositie en zullen In de loop van 2019 geveild worden.

Ook voor groepen is “Maria in Beeld” een mooi uitstapje. Zij kunnen tot half januari op afspraak een kijkje komen nemen. De Museumboerderij is te vinden op Koningspade 31 in Hoogwoud. De entree is € 3,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor informatie: 0226-351431 of www.museumboerderijwestfrisia.nl