AARTSWOUD - Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de bijzondere theatervoorstellingen op locatie bij het Rundveemuseum. Onder leiding van Kirsten Dijk en Heleen van Wiechen van Culturele Staten wordt er al vanaf januari gerepeteerd door spelers van diverse toneelverenigingen uit de buurt, inwoners van Aartswoud en cliënten van Woon- en Werkboerderij Aartswoud.

Het belooft een spektakel te worden, maar dat de dames van Culturele Staten professioneel theater kunnen maken hebben zij al bewezen met de succesvolle voorstellingen ‘Hoogwoud in oorlogsjaren’ en ‘Monumentendorp Wadway’. De voorstellingen bij het Rundveemuseum worden gegeven om het vijfjarig bestaan van het museum en de werkboerderij te vieren.

‘Zuiver Aartswoud’ gaat over de puurheid van het dorp Aartswoud. Een klein paradijs, waar mens en dier dicht bij elkaar samenleven. Maar wat gebeurt er als die puurheid doorbroken wordt? Als er arrangementen ontstaan zoals geitenyoga, koken met hooi en Aartswoud verkocht wordt? Wat als de stadse perikelen een dorp bestormen en de rust ver te zoeken is.

Kaarten (per stuk 10 euro, voor kinderen t/m 12 jaar 5 euro) kunnen worden besteld via de website van het Rundveemuseum of tijdens de openingstijden van Agrarisch Centrum Van der Bel in Nieuwe Niedorp, Koenis Dierenspeciaalzaak in Opmeer en Café de Stompe Toren in Aartswoud (op vrijdag- en zondagavond).