HEERHUGOWAARD - Bevrijdingspop wordt ook dit jaar weer georganiseerd op 5 mei op het gezellig aangeklede Raadhuisplein. Heerhugowaard zal dit jaar alweer de 6e editie beleven van het bevrijdingspopfestival.

Bevrijdingspop brengt de viering van de vrijheid op speelse manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van de lekkerste muziek uit de jaren 70, 80, 90 en 00.

Voorgaande edities waren een succes te noemen en als we de weergoden mogen geloven word het weer lekker weer, kom en bezoek dit gratis evenement vanaf 15.00 uur.
Stichting NUT en de gemeente Heerhugowaard ondersteunen ook dit jaar het culturele evenement.
Ook dit jaar zal het ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en zal het geheel geopend gaan worden door burgemeester Bert Blase.

Net als ieder jaar gaan atletiekvereniging HERA lopers het vuur op halen in Wageningen waar op 4 mei 1945 de capitulatie werd getekend. Ook dit jaar zal het e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legervoertuigen en nieuw dit jaar door oorlogsveteranen.

De 4 en 5 mei herdenkingsvlag zal weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein tijdens de bevrijdingspop wapperen.

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt.

Dit jaar is gekozen voor ‘GEEF VRIJHEID DOOR’.

Diverse live bands!

Vanaf 15.00 zal DJ Bob E de platen aan elkaar mixen, vanaf 16.00 zal de steengoede Amsterdamse formatie DUTCHTRAVEL het overdekte podium betreden waarna ook traditie getrouw, de kruiser formatie MAAS acte de préséance zal geven wat een te gek optreden zal worden door deze oud CROSSBAND leden. Daarnaast treed ook de band MEMPHIS op die een lekkere mix zullen brengen van de Top 2000!

Kortom tijdens het lekkere weer heb je drinken, dansen en gezelligheid op het raadhuisplein!

Het gratis te bezoeken muziek evenement is op vrijdag 5 mei van 15.00 tot 01.00 op het Raadhuisplein. Meer informatie vindt u op www.waertje.nl