HEERHUGOWAARD - In maart komt een van ’s werelds meest gerespecteerde balletgezelschappen, The Royal Moscow Ballet, naar Nederland voor een tour langs de theaters.

Op zaterdag 17 maart brengen zij, samen met 16 geselecteerde leerlingen van Balletschool Heerhugowaard, Tsjaikovski’s The Sleeping Beauty (Doornroosje) op het toneel van Cool kunst en cultuur. Een klassiek verhaal over liefde en onschuld, mysterie en magie.

The Sleeping Beauty

De voorstelling kenmerkt zich door sierlijke choreografie en prachtige arrangementen van Marius Petipa en Anatoly Emelianov. Emelianov, tevens eerste solist van de voorstelling, is een award-winning choreograaf en wordt geroemd om zijn bijdrage aan de Russische cultuur. Dankzij de adembenemende kostuums en levendige decors wordt de sprookjesachtige wereld voor uw ogen tot leven gebracht.

Samenwerking Balletschool Heerhugowaard
Mening ballet leerling droomt ervan om ooit in een groot ballet mee te mogen dansen. Die droom is werkelijkheid geworden voor maar liefst 16 leerlingen van Balletschool Heerhugowaard. Op dinsdag 6 februari heeft de Russische danseres Ekaterina Uksusnikova een masterclass gegeven aan een groep leerlingen van de balletschool. Vervolgens zijn 16 leerlingen uitgekozen die mee mogen dansen in de tweede acte tijdens de voorstelling in Cool. De komende weken zullen de leerlingen hun dans finetunen zodat ze straks volop kunnen schitteren op het podium naast de professionele dansers.

Kaarten reserveren

Benieuwd naar het klassieke balletsprookje door het internationale balletgezelschap én de leerlingen van Balletschool Heerhugowaard? De laatste kaarten voor The Sleeping Beauty zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool.