HENSBROEK - 'Kunst in de Kerk' op 31 maart, 1 -2 april en 7-8 aprilTijdens de Paasdagen en het weekend daarna is de Hensbroeker Kerk het prachtige decor voor een groepstentoonstelling. Dit kunstevenement is altijd druk bezocht en geliefd bij kunstminnend publiek. Er is altijd veel te zien en altijd doen er nieuwe kunstenaars mee. Dit jaar zijn dat:

Cock Witte (raku gestookt keramiek): Haar handgevormde objecten worden vaak Raku gestookt. De natuur en natuurvolkeren, zoals de ‘Native Americans’, zijn vaak inspiratiebronnen voor haar. Veel natuur-elementen, waaronder dieren, komen terug in haar werk. Cock schuwt hierbij de humor zeker niet.

Jaap Hoeksma (schilderijen): Het schilderen is steeds een “onderzoek “ naar kleurgebruik weliswaar vanuit een tonaal kijken. Hoe ver kan de kleur gaan in het gegeven object met licht en schaduw. De verwondering van steeds weer het ontdekken van “nieuwe“ kleuren. Het verkennen van vrije vormen en kleurgebruik

Martin Griek (stenen beelden): Mijn werk in steen is geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk.

Door mijn voorkeur voor hardere steensoorten zoals marmer en hardsteen, zijn mijn beelden over het algemeen geschikt om buiten geplaatst te worden.

Marijke Hessels (assemblages en sieraden): Assemblages en Sieraden, opgebouwd uit dat wat er in de natuur te vinden is en andere “gevonden voorwerpen”. Alles is er al. De kunst is om het op waarde te schatten en te verbeelden.

Shirley Weiffenbach (keramiek): De beelden hebben als thema de vrouwfiguur of de man / vrouw in relatie tot elkaar. Haar fantasie en de eigen stemming tijdens het maakproces geven de beelden elk een eigen karakter. De afwerking is vaak decoratief en er is veel oog voor symboliek en detail.

Ron & Mildred Jannemen (sieraden): De stenen die zij gebruiken zijn of zelfgeslepen, dan wel verzamelt via allerlei buitenlandse relaties. In ieder geval is ieder sieraad een “special”, en eenmalig gemaakt.

Herbert Immer Willems (schilderijen): Het werk van Herbert geeft de zogenoemde 'heemding' weer: een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek waar harmonie en heelheid overheersen en waar conflict en verlatenheid uitgebannen zijn. Plekken waar we allemaal naar verlangen.

Lida Dijkstra-Pastoor: voor haar is het een thuisexpositie en ze is tevens de organisator van Kunst in de Kerk. Zij toont hier altijd haar nieuwste glasobjecten.

veel meer info over de kunstenaars vindt u op www.kunstindekerk.com.

Kunst in de Kerk, Kerkweg 2 te Hensbroek . Open van 12 - 17 uur en buiten deze tijden op afspraak met Lida Dijkstra, tel 06-20571436