OBDAM - Elke editie van het Korenfestival Obdam is een waar feestje en dat belooft het dit jaar zeker weer te worden! Op 17 maart a.s. vindt ’s middags, vanaf 13.30 uur, het Korenfestival Obdam 2024 plaats in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam.


De line-up mag er ook dit jaar weer zijn. De deelnemende koren zijn namelijk:

Prestige uit Hoorn. Onder leiding van Peter Wagenaar zingt dit koor de nieuwste Top 40 hits. Prestige werd door Radio 4 notabene uitgeroepen tot het leukste koor van Nederland.

Different Sound uit Minnertsga (Friesland) brengt een zeer divers repertoire. Onder leiding van Simon Bouma, zingt dit koor zowel Engels- als Nederlandstalige nummers en soms zelfs een Fries of Spaans lied.

Het Broekerhaven Smartlappenkoor uit Bovenkarspel staat onder leiding van Sjaak Wester, accordeonist en muzikant in hart en nieren. De naam van het koor zegt genoeg, maar niet álles. Naast Nederlandse Smartlappen zingen zij ook liedjes van deze tijd.

Dirigente Ingrid Sijm brengt Four Winds uit Oostwoud tot grote hoogte. Dit koor zingt vierstemming in het Nederlands en Engels. Het repertoire bestaat uit mooie luisterliedjes en stevige popsongs en wordt begeleid door een vaste band.

Martijn Bos staat sinds januari vorig jaar voor Grenzenloos uit Obdam. Zij worden begeleid door een eigen combo en heeft een zeer divers repertoire. Naast de nummers met het combo brengen zij ook a-capella nummers ten gehore. Grenzenloos zingt minimaal vierstemmig maar soms zelfs zes- of zevenstemmig.

Vocalgroup Men@work uit Spierdijk bestaat uit 12 mannen, verdeeld over 4 stemgroepen (bassen, baritons en tenoren). Het repertoire is veelzijdig, van Engels- en Nederlandstalige popsongs, gevoelige ballads tot stevige rocknummers.De arrangementen zijn grotendeels van de hand van dirigent Frank Hoebe en staan garant voor originaliteit en mooie harmonieën.

Kortom, het wordt ongetwijfeld een heerlijke, gezellige, muzikale middag! De entree is -zoals altijd- gratis dus de organisatie hoopt het enthousiaste publiek in grote getale te mogen verwelkomen. En wat zou het leuk zijn als de zaal vol zit vanaf het eerste optreden!

Tijdens, maar zeker ook na afloop van het korenfestival, bent u uiteraard van harte welkom in de gezellige foyer van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink, voor een drankje.