HOORN - Op 18 oktober is Museumhuis Bonck weer open na onderhoudswerkzaamheden. Kom langs en leer wat “linnen van de bovenste plank” is of probeer de bedstede eens uit: heerlijk behaaglijk als het buiten herfstig is.

Hoe is het mogelijk?
Hoe is het mogelijk dat dit pand al 400 jaar wordt bewoond en tóch nog zo veel originele details heeft? In zekere zin was armoede de redding van dit pand. Als er geen geld voor vernieuwing is, blijft een pand zoals het is. Daarnaast werd het huis toen er op de landtong waarop het stond minder bedrijvigheid was, niet afgebroken maar hergebruikt. Als stadsboerderij werd de verdieping omgetoverd tot hooischuur en in de kelder werden koeien gehouden. Rond 1930 werd het huis onder de hoede genomen van John de Visser, antiquair. Hij was het die het huis weer in oude glorie herstelde en het overdeed aan Vereniging Hendrick de Keyser.

Niet fluisteren in het Museumhuis!
Na een grondige restauratie is het huis sinds 2018 open voor de bewoners van Hoorn en omstreken als Museumhuis. Je vindt er geen strenge suppoosten of waarschuwende vingers. In Museumhuis Bonck hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug te lopen. Je mag hier op de stoelen zitten en de kasten openen. Kom in het hangkamertje aan het bureau van heer Bonck zitten en tuur over het water of leer in de bedstede over de Pest. Het is juist de bedoeling om zoveel mogelijk zélf te ontdekken en je thuis te voelen.

Kom langs en stap 1624 binnen
Kom je langs om te kijken? Voor meer informatie en het reserveren van een tijdslot ga je naar www.museumhuizen.nl