HOORN - Stichting Work Heart Make Art onthult vandaag de line-up voor het Jungle in the Sky-festival, dat op 3 en 4 september aanstaande plaatsvindt in Hoorn, en live wordt gestreamd. I Am Aisha, Numidia en Kenny B treden tijdens het gratis coronaproof festival voor jong en oud op. Naast deze optredens zijn er tropische klanken van verschillende DJ's, theater met een meeslepend verhaal gespeeld door reuzenpoppen en bekende artiesten die op 10 meter hoogte een show geven. Het online festival op 3 september start om 17:00 uur met optredens van verschillende DJ's en wordt live gestreamd. Op 4 september start het festival om 10:45 uur in de straten van Hoorn, voor de inwoners van Hoorn. Beide festivals worden live gestreamd via www.jitsfestival.nl.

I Am Aisha is een Nederlands hiphopartieste, die in 2015 haar eerste platina plaat scoorde met 'Zulke Dingen Doe Je'. Ze heeft daarna meerdere platina en gouden platen in ontvangst mogen nemen, en heeft samengewerkt met Ronnie Flex, Jebroer, Boef, Ali B en vele anderen. Momenteel werkt ze aan haar internationale debuutalbum. Ze treedt op zaterdag 4 september om 13:30 uur op in Kersenboogerd.

Numidia is een Marokkaans-Nederlandse zangeres die bekend werd bij het grote publiek door haar deelname aan The Voice Kids. Ze heeft grote hits op haar naam staan, zoals 'Meli Meli' (met Ali B & Ronnie Flex), 'Alleen Wij' (met Famke Louise) en 'Chale' (met Johnny500 en Chip Charlez). In 2020 bemachtigde ze de FunX Awards voor 'Artist of the Year' en 'Best Song' met 'Tout Est Bon' (samen met Boef). Ze treedt tijdens het festival op 4 september op in Grote Waal om 20:20 uur

Kenny B zingt in het Engels, Aucaans, Sranantongo en Nederlands en is bekend van onder andere zijn hit 'Parijs'. Dit nummer is inmiddels meer dan 35 miljoen keer gestreamd en bijna 36 miljoen keer bekeken op YouTube. Kenny B treedt tijdens het JITS-festival op in Hoorn Noord om 18:10 uur, op 4 september.

Over Jungle in the Sky Jungle is the Sky is een festival dat is samengesteld door Stichting Work Heart Make Art en heeft een diepere betekenis. Naast dat het festival vermaak, positiviteit en vooral veel muziek met zich meebrengt, wil het ook verbinden en diversiteit vieren. Zo is er in samenwerking met het Westfries Museum en theatermaker Jörgen Gario, ook wel bekend als UNOM, een theatershow samengesteld, met twee poppen van 4 meter groot die een verhaal over inclusiviteit vertellen.

Inwoners van Hoorn in de wijken Grote Waal, Hoorn-Noord, Risdam-Zuid, Kersenboogerd en Bangert-Oosterpolder kunnen vanuit hun huis, balkon of achtertuin het hele festival live meemaken. Voor alle anderen is het festival live te volgen via een livestream op www.jitsfestival.nl.

Het festival is bedacht en samengesteld door Christian Nana. Hij is als kind naar Nederland gekomen waar hij samen met zijn moeder en broertje meer dan 10 jaar hard heeft gewerkt om een leven op te bouwen. Inmiddels is hij een bekend en gewaardeerd gezicht in Hoorn en omstreken. Met Project Nana beheert hij een eigen muziekstudio, brengt hij muziek uit, organiseert hij feesten en verzorgt hij rapworkshops op scholen, in buurtcentra en azc's.

Het hele programma wordt binnenkort bekend gemaakt op www.jitsfestival.nl