MEDEMBLIK - Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash. In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American dream. Hij werkte zich op van katoenplukkers zoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid nam hij het niet altijd even nauw.


Joost Botman duikt in de geschiedenis van ‘the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven.

In het programma neemt Joost Botman het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzondere zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid. 

Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheater programma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht.

In het programma “What is Truth” werkt Joost samen met gitarist Jos Kolenberg.

Bonifaciuskerk Medemblik
Kerkplein 9
1671 HC Medemblik


Datum: zaterdag 18 november
Aanvang: 20:15-22:30uur
Entree: 17,50 euro excl. boekingskosten
Kaarten via website;
https://bonifaciusmedemblik.nl/events/joost-botman-over-johnny-cash/