OOSTERLEEK - Op zondag 5 januari a.s. organiseert de Folkclub Oosterleek een Ierse folkmiddag met muziek van de formatie JOHN FARMERS WHISTLES.


De aanvang van deze middag is 14.30 uur. Entree is € 6,00.

Deze middag wordt georganiseerd in het stamcafé van de Folkclub Oosterleek:

Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek.

Het verhaal van John Farmers Whistles begint in 1998 toen Bas Berkhout, Daniëlle Berkhout, Harry Sierkstra en Martijn Berkhout besloten om na jaren plannen te hebben, eindelijk eens werkelijk een folkband te starten. Met Jessica Joris als zangeres hadden ze in januari 1999 het eerste optreden bij folkclub Kinvarra in Westerland. Het repertoire bestaat dan vooral uit werk van The Dubliners, Clancy Brothers, Wolfe Tones, Fureys, etc., etc.. Vervolgens hielden ze meteen maar een ‘sabbatical year’ omdat Jessica het voor gezien hield en verdere initiatieven uitbleven. Een jaar later maakte JFW een herstart met zangeres Dieuwke van Ophem en na flinke uitbreiding van het repertoire ging het pas echt lopen. De band kan altijd rekenen op positieve reacties uit het publiek, vooral door de spontane en ontspannen houding bij optredens, waar ook altijd plaats is voor enige humor.

Bovendien zijn de variatie in instrumenten en de meerstemmige samenzang altijd sterke punten geweest van de groep, die naast de traditionele folkliedjes ook werk speelt van o.a. The Poques, Clannad, U2 en The Corrs. Na een aantal jaren bij diverse folkclubs, festivals, kroegen, feestjes e.d. te hebben gespeeld verlieten Martijn en Harry de groep in 2004 en werd hun plek in genomen door Jeroen Aker, die met Bas ook al jaren als duo “Bassie & Bobo” actief is. 2005 was het jaar dat de c.d.”A whistle of a penny” werd uitgebracht (in eigen beheer) met daarop prachtige nummers als “The Dutchman”, “Flower of Magherally”, “Down by the Sally Gardens”, en luchtigere songs als “The whistling gypsy rover”en “A place in the choir”.

JFW:

Bas Berkhout:zang, gitaar, banjo, trekzak, dwarsfluit, mandola, mondharmonica

Dieuwke van Ophem: zang

Jeroen Aker: zang, gitaar, mondharmonica

Perry Ligthart: accordeon

Annah Posthumius: viool

Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek, vindt U in de gemeente Venhuizen aan de dijk Hoorn - Enkhuizen. De dijk is bij Oosterleek nog steeds afgesloten wegens de dijkwerk-zaamheden. Oosterleek is goed bereikbaar via de N 506 afslag Wijdenes – Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U eerst de afslag 8 bij Hoorn (Mac.Donalds)..

Voor inlichtingen betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. : 0229- 503150.

Meer weten over het programma van de Folkclub : www.herbergh-ijsselmeer.nl